Olguța Vasilescu: ”Am de gând să pun viceprimarii la treabă. Ei se tem că o să-i trimit la ascuțit creioane”

Lia Olguța Vasilescu, noul primar al Craiovei, are de gând să coabiteze cu opoziția, să o pună ”la treabă” și să își ducă la bun sfârșit proiectele ținute la ”dospit” în mandatul lui Mihail Genoiu, care acum doar trebuie băgate la cuptor. ”Eu sunt de neoprit, am de gând să-mi duc la bun sfârșit toate proiectele”, a afirmat cu încredere Vasilescu, aseară, invitată prin telefon în platoul emisiunii ”Ora 21”, realizată de Laurențiu Barbu, pe postul Oltenia TV.

Olguța Vasilescu a răspuns la cele mai așteptate întrebări ale momentului, legate de configurația noului consiliu local, în care nu mai are susținerea propriilor consilieri. Cum alianța USR-PLUS și-a anunțat deja planurile și a făcut publică propunerea de viceprimar, planurile Olguței se doreau aflate cu mare interes. Un primar ”singur” în fața unui consiliu de opoziție: ce va face, cum va face, cum va coabita cu opoziția? 

În mod normal, dacă fiecare dintre candidații își respectă promisiunile făcute în campania electorală, atunci nu ar trebui să fie niciun fel de problemă, pentru că lucrăm cu toții în interesul cetățeanului. Dacă vor pune interesul politic mai presus de interesul cetățeanuljui, vom vedea. Cu certitudine, eu îmi voi face treaba ca primar, știu cum s-o fac, am mai fost primar și cred că am fost un primar cu foarte bune rezultate. Urmează să vedem cum reușim să coabităm. Din partea mea, vă spun că am mai coabitat din 2012. Când am obținut funcția de primar, am fost într-o majoritate în Consiliul Local cu PSD-PNL, practic, USL de la vremea respectivă, în 2016 am candidat în alianță cu UNPR. De fiecare dată am avut viceprimari și de la celelalte partide. Adică a fost viceprimar de la PNL în primul mandat și de la UNPR la al doilea mandat și nu am avut niciun fel de probleme de colaborare”, a spus Olguța Vasilescu.. 

Ce pot să vă spun cu certitudine e că am de gând să pun viceprimarii la treabă. Ei se tem că o să-i trimit la ascuțit creioane. Nu! O să-i pun la treabă. Sper să țină pasul cu mine, cu ritmul meu și, dacă va fi așa, totul va fi bine”, a conchis Vasilescu.

Noul primar a adăugat că nu își face griji pentru proiectele sale, pentru că majoritatea sunt deja trecute prin Consiliul Local. În plus, a mai argumentat Olguța Vasilescu, contracandidații săi au prezentat proiecte care au aceeași temă cu ale sale, aflate deja în curs de implementare.

Am revăzut proiectele mele, toate sunt trecute de Consiliul Local, măcar la nivel studii de fezabilitate, dacă nu chiar până la nivel de proiectare. Mi-e greu să cred că actualul Consiliul Local va bloca aceste proiecte în condițiile în care s-au cheltuit deja bani. Contracandidații mei din campania electorală au vorbit despre lucruri pe care noi le-am început deja. Pe fonduri europene, de exemplu, urmează să luăm 100 de milioane pentru Smart și Green City. Nu cred că vor bloca așa ceva. Un singur proiect nu e trecut prin consiliu - spitalul de pediatrie. Urmează ca luna viitoare sau peste două luni să trecem prin Consiliul Local acest studiu de fezabilitate și mi-e foarte, foarte greu să cred că nu vor vota așa ceva, pentru că în acel moment trebuie să răspundă în fața electoratului”, a afirmat Vasilescu. 

Cât despre negocierea pe proiecte, Olguța a răspuns tranșant: ”Eu nu am de gând să blochez proiecte, dacă sunt bune pentru oraș”

Termenul de negocieri nu sună deloc bine. Sunt proiecte pe care pot să le depună consiliierii și pe care pot să le depună primarii și pe care le pot vota în sedința de CL. Dacă vin de la partid (consilierii opoziției n.r.) cu tema nu se votează proiectul că este al Olguței Vasilescu, electoratul va vedea asta. Eu nu am de gând să le blochez proiectele dacă sunt bune pentru oraș, iar din ce am văzut până acum, sunt inițiative despre care eu am vorbit, aflate deja în diferite stadii de implementare, deja aprobate de vechiul consiliu local”.

Nu voi fi pe listele de parlamentare!

Despre promisiunea că nu mai părăsește Craiova pentru vreo altă funcție - chiar dacă e prinsă în ”menghina” PNL-USR-PLUS, Olguța Vasilescu se ține tare:

Eu sunt de neoprit, am de gând să-mi duc la bun sfârșit toate proiectele și, dacă cineva are de gând să-mi stea în cale, o să stopăm aceste lucruri, pentru că un Consiliu Local nu are cum să blocheze proiectele primarului. Am luat legătura cu juriști, și pe Traian Băsescu l-au blocat consilierii, a atacat în contencios administrativ hotărârile de CL și, practic, există precedente. Dar, mă aștept ca în următoarele trei luni să fie o abordare politicianistică, pentru că mai urmează o campanie electorală, apoi lucrurile se vor așeza”, a spus Vasilescu.

Edilul spune că a auzit deja că se vorbește despre ”sufocarea” ei în Primărie, pentru a o face să cedeze și să plece așa cum se speculează, din nou, la București, dar respinge categoric o asemenea decizie. O garanție ar fi că nici măcar nu mai candidează la parlamentare:

Nu voi fi pe listele de parlamentare. Nu mai există această abordare. Eu am promis că rămân în acesti 4 ani la Craiova. Nu voi fi pe listele de deputați sau senatori”, a dat asigurări Olguța Vasilescu.

Adauga comentariu