Olguța Vasilescu anunță că îl dă în judecată pe denunțătorul din ”Fațada”. Becheru: ”O să mă prezint la instanță cu plăcuța suedeză sub braț”

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit, marția seara, în direct la TVR 1, despre clasarea dosarului "Faţada" de către Direcţia Naţională Anticorupţie în care a fost urmărită penal pentru fapte de corupţie și chiar a petrecut o noapte în arest. 

Vasilescu a anunțat că nu va merge la CEDO, dar îl va acționa în instanță pe unul dintre denunțători, fără a-i pronunța însă numele.

Nu voi merge la CEDO, pentru că statul român ar fi cel condamnat şi, din banii mei, ai dumneavoastră, ai tuturor cetăţenilor se vor acorda despăgubiri. Nu am nevoie de despăgubiri financiare. Încă de acum un an de zile m-am adresat Secţiei speciale de investigare a magistraţilor pentru a ancheta procurorul respectiv pentru abuzuri, inclusiv pentru acte de tortură. Singurul mod în care mă puteam apăra a fost să mă adresez acestei secţii speciale care, dacă mâine se desfiinţează, sau când doreşte noul Guvern, va deveni o problemă pentru toată lumea, pentru că atunci când sunt abuzuri făcute de astfel de procurori, oamenii nu au unde să se adreseze”, a afirmat Olguța Vasilescu.

Aceasta a mai spus că se va îndrepta și ”împotriva unuia dintre denunțători”, pentru că s-a simțit și continuă să se simtă hărțuită.

Bineînţeles și împotriva unuia dintre denunţători mă voi adresa instanţei, pentru că e vorba de mulţi bani pe care i-am cheltuit cu avocaţii, de hărţuirea mea care continuă şi cred că a venit momentul să se termine toate aceste lucruri”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, marţi seara, la TVR1.

Petru Becheru, denunțătorul la care a făcut referire Olguța Vasilescu, a declarat presei, după ce a apărut ordnanța de clasare a dosarului ”Fațada” emisă de DNA, că el nu a fost denunțătorul principal, așa cum toată presa l-a numit, mai mult el fiind cel căruia DNA i-a ignorat probele depuse. „Cu toate că toţi ‘sponsorii’ au depus denunţ împotriva Olguţei pentru că au fost şantajaţi să sponsorizeze din banii obţinuţi în urma contractelor cu Primăria Craiova, DNA a ignorat probele depuse de mine (inclusiv înregistrări cu Olguţa) din care rezultă incontestabil că ea este cea care a coordonat activitatea de şantajare şi vopsire ilegală cu scopul de a obţine aprecierea craiovenilor”, a afirmat Becheru.

”Procurorii au ignorat că blocul Romarta, al cărui preşedinte sunt în continuare, este vopsit pe jumătate (deşi Urdăreanu – UTI a dat bani pentru tot blocul); că vopsirea s-a făcut fără autorizaţie; că eu personal i-am scris Olguţei Vasilescu că e nevoie de autorizaţie pentru schimbarea culorii (blocurile vopsite sunt fie monumente istorice, fie în zona protejată a monumentelor istorice, deci era nevoie de autorizaţie, iar verificarea respectării autorizaţiilor o face primarul); că eu personal am fost supus la presiuni ca să semnez contractul de sponsorizare (însă nu am semnat)”, a declarat presei Petru Becheru.

În urma declarațiilor de aseară ale Olguței Vasilescu, privind acționarea în judecată a a ”unuia dintre denunțători”, Petru Becheru declară că și el va face demersuri în instanță «pentru atribuirea către mine a titlului de ”denunțătorul cel mai principal dintre denunțătorii Olguței, singurul care nu i-a dat sponsorizare”». 

Voi face eu demersuri în instanță pentru atribuirea către mine a titlului de «denunțătorul cel mai principal dintre denunțătorii Olguței, singurul care nu i-a dat sponsorizare». Apoi, după ce mă dă în judecată, o să mă prezint la instanță cu plăcuța suedeză sub braț pentru competentă înmânare către Olguța Vasilescu, cunoscută drept agentul secret imobiliar al Tribunalului Dolj și al DNA Craiova”, a declarat, pentru Ziarul de Craiova, Petru Becheru.

Petru Becheru publică documente care arată mai multe ”coincidențe” pe filiera DNA-Tribunalul Dolj-Primăria Craiova

Petru Becheru a făcut publice mai multe documente privind demersurile făcute atât de DNA - Structra Teritorială Craiova, cât și de Tribunalul Dolj, pentru atribuirea unor imobile de către Primăria Craiova, în mandatele de edil ale Olguței Vasilescu, dar și răspunsurile favorabile ale Primăriei Craiova, susținând că aceasta ar fi răspuns cu foarte mare rapiditate pentru ca Vasilescu să fie favorizată pe parcursul cercetărilor. În primul caz, Structurii Teritoariale Craiova a DNA i-a fost atribuit un imobil în anul 2015, pentru o perioadă de 5 ani, iar anul aceste, în martie, contractul a fost prelungit. În cazul Tribunalului, demersurile pentru atribuirea unor noi sedii aparținând municipalității s-ar face pentru că instanța i-ar fi dat o sentință favorabilă în cazul apelului privind depunerea jurământului său de primar.

”Olguța cumpără bunăvoința magistraților dându-le gratis imobile ale Primăriei! Dacă nu o "iertau" în dosarul Fațada, DNA mai stătea gratis, sub semnătura Olguțaței, în clădirea Primăriei Craiova? Documentul atașat arată că, având acordul și rezoluția „urgent” și semnătura Olguțaței, DNA Craiova stă gratis într-o clădire a craiovenilor, cu șmecheria că e nevoie de reconfirmarea acordului din 5 în 5 ani, adică la 5 ani e nevoie de o renegociere politico-infracțională!!!
În urma descoperirii că prețul luării jurământului de primar a fost ca Primăria Craiovei să ofere gratuit două clădiri făcute pe fonduri europene construite cu alt scop, ne-am interesat dacă nu cumva mai sunt și alte instituții ale justiției care stau, la mila Olguței, în clădiri ale Primăriei. Am aflat că în 2015 (anul fațadelor) DNA Craiova se milogea cacofonic de infractoarea Olguța să le aprobe acordarea gratuită a unui sediu nou pentru 5 ani. Pe această milogeală cacofonică (vezi poza), Olguțața a semnat rezoluție de aprobare de „urgență”...
Prin Hotărârea de Consiliu Local 295/2015, imobilul a fost dat gratuit pentru 5 ani către DNA Craiova.
Uite că suntem în 20-20, deci trecură 5 ani, iar consiliul local olguțian a prelungit, prin HCL 121/2020, cu încă 5 ani.
Nu cumva DNA a clasat dosarul Fațada nu pe motiv că 4 „sponsori” reprezentând firme de calibru, care au dat miliarde pentru blocuri și susțin cu probe că au fost santajați, nu sunt suficienți pentru a demonstra că Olguțața i-a șantajat, ci drept mulțumire că încă 5 ani vor sta în clădirea primăriei? Nici probele certe (audio-video și documente) depuse de mine nu au fost de ajuns...
De ce i-a fost luat ilegal Olguței jurământ de primar către președintele Judecătoriei Craiova? Păi să nu rămână Judecătoria Craiova fără sediu dat de Olguțață lângă Centrul Expozițional! Detalii aici: https://fb.com/PetruBecheru/posts/1278193535893430
Magistrații sunt lăsați la bătaia de joc a politicienilor locali pentru sedii. Drept urmare, periodic se negociază infracțional cu sedii impozante, dosare grele, cătușe reci și, după cum zice Olguțața, uneori cu pistoalele pe masă! Jus est ars boni et aequi”, a scris Petru Becheru într-o postare pe Facebook din data de 

În ceea ce privește solicitarea Tribunalului Dolj, Petru Becheru a publicat pe facebook documnte ”care arată cum a fost grăbită plata mitei de apelul împotriva jurământului Olguțaței, declarat de dl. prof. univ. dr. Lucian Săuleanu - decanul Baroului Dolj.

”E mai grav decât credeam - Olguțața le scrie judecătorilor în ziua judecării jurământului ei de primar că le caută clădiri gratuite chiar și la privați, asigurându-i că este agent imobiliar devotat al Tribunalului Dolj. Ce privat oferă gratuit clădiri pentru instanțe? Poate doar un infractor care vrea să scape de dosarele penale... Oameni foarte apropiați ai Olguțaței, care pe la spate o trădează fiind sătui de metehnele ceaușiste ale acestei forme de viață, ne-au comunicat documente care decredibilizează definitiv Tribunalul Dolj.
Așa cum v-am informat într-o postare anterioară, pe data de 19.11.2020, dl. prof. univ. dr. av. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, a declarat apel împotriva jurământului ilegal, depus de Olguța în fața președintelui Judecătoriei Craiova, deși a avut posibilitatea să îl depună în fața consiliului local în ședința de constituire așa cum spune legea.
A doua zi, pe data de 20.11.2020, Tribunalul Dolj o roagă pe Olguța ca Primăria să îi atribuie gratuit unui spațiu pentru Judecătoria Craiova, Primărie condusă de cea pe care Judecătoria Craiova tocmai a acceptat-o ca primar jurat și care urma să fie confirmată și de Tribunal. Acum vine bomba: Pentru că pe data de 25.11.2020, la orele 14 era programat primul termen al judecării apelului, Olguțața informează pe președinta Tribunalui Dolj că Primăria Craiova face demersuri pentru găsirea unor clădiri atât în patrimoniul Municipiului Craiova, cât și la entități private. A făcut asta ca nu cumva dosarul să fie luat în pronunțare și să primească o hotărâre nefavorabilă, cerând practic un pic de timp pentru a găsi imobil gratuit pentru Tribunal. Ce privat oferă gratuit clădiri pentru instanțe? Poate doar traficantul de droguri Laurențiu Alin Diaconescu, cel care a donat cel mai mult pentru alegerea ei. Cu alte cuvinte Primăria Craiova, prin intimata-petentă Vasilescu, este agentul imobiliar al Tribunalului Dolj. La orele 14, Tribunalul Dolj îl decade pe dl. Lucian Săuleanu din dreptul de a depune probe, dar, din oficiu, consideră că e nevoie de niște documente de la... Primăria Craiova. Așa cum am arătat în documentele postării din 28.12.2020 accesibilă aici fb.com/PetruBecheru/posts/1280370869009030 pe data de 04.12.2020, Tribunalul programează pronunțarea asupra apelului la jurământul ilegal pentru data de 09.12.2020. Pe data de 08.12.2020, fix cu o zi înainte de pronunțarea programată, Primăria transmite Tribunalului că a identificat două clădiri. În aceeași zi de 08.12.2020, Tribunalul transmite Primăriei că cele două clădiri propuse corespund activității instanțelor de judecată și ulterior respinge apelurile ca nefondate, întronându-o pe Olguțață primar”, a scris Petru Becheru pe Facebook.

Adauga comentariu