Olguța Vasilescu, convinsă că cetățenii vor renunța la mașinile personale, ca să circule cu transportul în comun

Sunt convinsă că atunci când vor avea mai mult decât condiții decente de transport, cetățenii Craiovei vor înțelege că e mult mai bine să-și lase mașina acasă și să circule cu transportul public”, a afirmat primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, ieri, după semnarea contractului pentru 17 tramvaie noi, care vor fi livrate peste circa 2 ani, de firma poloneză PESA.

Edilul susține că descongestionarea traficului e ”una dintre marile necesități ale municipiului Craiova” și că este necesară crearea de parcări de tipul ”park and ride” la ieșirile/intrările din oraș pentru ca, spre exemplu, doljenii care locuiesc în Zona Metropolitană să le folosească. Asta pentru că, declară Olguța Vasilescu, odată cu lansarea proiectului-pilot pentru transport școlar, în Craiova, a observat că mulți dintre copiii care l-au folosit erau aduși de părinți din localitățile limitrofe Craiovei, ca de exemplu Cârcea și Malu Mare.

În afară de aceste 17 tramvaie, ne propunem ca, pe fonduri europene, să mai facem o licitație pentru alte cinci tramvaie. Și, atunci, am putea spune că avem acoperit tot necesarul Municipiului Craiova și chiar pentru extindere în zona Ișalnița. (...) Am observat, după ce am dat drumul la transportul școlar, cât de multe mașini vin din zona metropolitană, ca să aducă copiii la școală, în Craiova. La Școala 2 (”Traian” n.r.), de exemplu, erau cam 300 de copii din zona Cârcea și Malu Mare. Vă dați seama că, din cauza asta, în fiecare dimineață, e o aglomerație infernală. Ori, în momentul în care părintele poate să vină cu mașina până la marginea orașului și de acolo să poată să-și urce copilul în transport școlar, cred că e important pentru toată lumea să înțeleagă că trebuie să descongestionăm traficul”, a declarat Vasilecu. 

Adauga comentariu