Olguța Vasilescu pune în vedere asociațiilor de proprietari: reabilitați fațadele blocurilor cu fonduri UE! Dacă nu, din fonduri proprii

Reabilitarea anunțată de municipalitatea craioveană pentru zonele verzi de pe Calea București și a blocurilor, care implică realizarea de locuri de joacă, reglementarea tipului de activități ce se pot desfășura în spațiile comerciale din zonă, dar și trecerea în subteran, de către furnizorii de servicii de telecomunicație, a cablurilor existente, mai prevede și lucrări de reabilitare termică pentru blocurile din zona țintă.

Edilul Craiovei spune că a început o serie de întrevederi cu asociațiile de locatari de pe Calea București, în vederea prezentării proiectului de revitalizare a zonei. Cert este că, din declarația edilului reiese că dacă nu vor agrea varianta propusa de autoritatea locală ”vor avea obligația refacerii fațadelor din fonduri proprii”. Varianta înaintată de Vasilescu este să intre în programul finanțat cu ajutorul primăriei. Dacă nu vor accepta, vor fi obligați să refacă pe propria cheltuială fațada blocului, dacă este degradată, conform unei hotarâri de Consiliu Local mai veche.

Astăzi am avut primele întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din zona bulevardului Calea București, pentru a le transmite în mod direct ce ne-am propus să schimbăm. Iar cel mai important aspect în ceea ce-i privește este, fără îndoială, necesitatea reabilitării termice a tuturor blocurilor din zonă, lucrări ce pot fi realizate pe fonduri europene. Astfel, le-am prezentat celor prezenți facilitățile finanțărilor europene pentru reabilitarea termică, iar primul lucru pe care trebuie să-l facă, în această perioadă, este să demareze procedura de strângere a acordurilor de la proprietari. Cei care nu vor dori să acceseze programele de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe vor avea obligația refacerii fațadelor din fonduri proprii. De altfel, discuțiile despre oportunitățile de reabilitare termică a blocurilor din fonduri europene vor continua, zilele acestea, și cu asociațiile de proprietari din celelalte cartiere ale Craiovei”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Sursa foto: Lia Olguța Vasilescu/Facebook

 

Adauga comentariu