Olguța Vasilescu trage de un drum expres, în timp ce Comisia Europeană ne pune pe primul loc între țările cu cele mai periculoase drumuri. În care țară europeană se circulă în siguranță

Din cele 28 de tări europene, România se află pe primul loc într-un top al țărilor cu cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Statistica reiese dintr-un raport întocmit și coordonat de Comisia Europeană. 


"România, țara din Europa Centrală înregistrează cel mai mare număr de decese rutiere la 1 milion de locuitori, repsectiv 96. Bulgaria și Letonia sunt următoarele țări cu drumuri riscante pentru condus, cu 88, respectiv 78 de morți la 1 milion de locuitori", scriu cei de la The Sun.

 
Urmează Croația cu 77 și POlonia cu 64 de decese pe străzi. 


Țara europeană cu cele mai sigure drumuri și o rata de accidente foarte mică este Anglia, care înregistrează 28 de morți. Imediat următoare în raportul Comisiei, sunt Danemarca și Irlanda, cu 30, respectiv 31 de decese la 1 milion de oameni.


"Mai mult de 50.000 de morți au fost înregistrați pe drumurile europene anul trecut, în scădere cu un procent față de anul anterior", adaugă The Sun.


Raportul afișează în fața autorităților din România o situație îngrijorătoare, dar în același timp nu ciudată, având în vedere că deținem foarte puțini kilometrii de autostradă. 


Autoritățile doljene trag de realizarea unui drum expres care pare că nu se mai finalizează. Parlamentarul Lia Olguța Vasilescu și fostul primar al Craiovei declara zilele trecute că sunt în procedură de expropriere.


"Guvernul României adoptă mâine Hotărârea prin care se declanșează procedurile de expropriere a terenurilor și imobilelor de pe coridorul drumului expres Craiova-Pitești, tronsonul 2, aflate pe raza localităților Bîrza, Piatra-Olt, Slătioara și Valea Mare, din județul Olt", scria Lia Olguta Vasilescu pe pagina de socializare.


Și în timp ce in toate tarile mai sus mentionate cresc constant kilometrii de autostrada, romanii se agata si de cele mai mici investitii, cum ar fi o centura ocolitoare.


"Tot mâine Guvernul adoptă și hotărârea prin care se stabilesc indicatorii tehnico-economici pentru demararea procedurii de achiziție publică în vederea realizării centurii de sud a Craiovei, care va face legătura între DN56 Craiova – Calafat, DN55 Craiova – Bechet și DN6 Craiova-Bucureşti", a adaugat parlamentarul de Dolj.

Adauga comentariu