Olguța Vasilescu vrea parcări rezidențiale supraetajate în Craiova și a purces la căutat terenuri libere

Primăria Craiova duce tratative cu proprietarii de terenuri pentru a face locuri de parcare de reședință. Olguța Vasilescu spune că încearcă să organizeze ”cât mai rapid” niște studii de fezabilitate pentru cinci parcări de reședință. Deocamdată, fără prea mult succes, susține edilul, întrucât terenurile țintite nu se vor date. Unul ar aparține Liceului Energetic și ar fi ”mare cât Stadionul Oblemenco”. Un alt spațiu propice este o fostă fermă de porci. În vizor sunt și zona parcului ”Romanescu”, zona pieței centrale și Blocul Elvila.

”Două parcări am fi vrut să le facem undeva pe terenul care aparține unor unități de învățământ. La Liceul Energetic există, în afara terenurilor de sport pentru copii, care sunt deja amenajate, mai e un alt teren cât Oblemenco de mare  - și, credeți-mă, nu exagerez deloc, este cât Oblemenco, mai exista și o fermă de porci, care nu a fost folosită de peste 40 de ani. Am solicitat Consiliului de Administrație al liceului să ne dea posibilitatea ca pe acea fermă de porci să putem să construim o parcare cu 400 de locuri. Cu atât mai mult cu cât acolo este o problemă cu locurile de parcare, fiind și sediul Pașapoartelor, Permiselor, mai jos e și IPJ Dolj, mai multe colegii, plus construcțiile haotice de blocuri care au fost făcute și care au lăsat craiovenii fără parcări de reședință. Din păcate, însă, nu am găsit niciun fel de înțelegere la Inspectoratul Școlar Județean și nici la Consiliul de Administrație al școlii. Am transmis o adresă și Ministrului Educației, în care am spus: OK, înțelegem că aici putem să dezvoltăm ceva, atunci când avem proiecte foarte mari, fiind vorba de fonduri europene, aici nici măcar nu era vorba de așa ceva, era de la bugetul de stat, cu atât mai mult cu cât există terenuri care să preia toți copiii. Din păcate, nu am primit încă un răspuns. De asemenea, am mai solicitat IȘJ și CA de la grădinița care se află în curte cu Secția 5 de Poliție din Craiovița, și acolo voiam să dezvoltăm o parcare, dar și acolo am primit avizul negativ”, a declarat, astăzi, Olguța Vasilescu. 

Potrivit edilului Craiovei, alte zone pentru locuri de parcări rezidențiale care au fost identificate sunt situate în spatele blocului Elvila, ”unde sunt foarte multe mașini și foarte puține locuri de parcare” și unde spune că vrea să facă o parcare supraetajată. Vizată este și zona blocul S200, dar și curtea de la SC Piețe și Târguri Craiova, unde planul ar fi tot pentru o parcare supraetajată. ”În zona Parcului Romanescu, iarăși am identificat ceva. Însă suntem într-o permanentă identificare a spațiilor, ca să putem să construim”, a mai adăugat edilul. ”Am văzut în Sectorul 4 al capitalei, se construiesc și în 3 luni, dacă nu sunt utilități care să treacă pe terenurile respective”, a mai spus Vasilescu.

Reamintim că municipalitatea din Craiova a lansat o licitație publică pentru recensământul locurilor de parcare din oraș, fie ele publice, fie private, de tipul garaje, parcaje sub/supraterane deschise publicului, aici intrând cele din centrele comerciale sau spații de birouri. Primăria vrea să știe, astfel, care este oferta parcărilor din urbe și să-și contureze capacitățile existente la nivelul orașului. Totodată, societatea care va câștiga contractul public va trebui să identifice disfuncționalitățile din zonele unde există parcări, dacă și de ce sunt foarte aglomerate, să vadă zonele unde parcarea autoturismelor nu este reglementată, dar și care sunt locurile unde parchează cu precădere vehiculele de marfă. La final, Primăria Craiova va avea pe masă un „Studiu privind politica de parcare la nivelul Municipiului Craiova”, care, în cele din urmă, va ajunge în fața consilierilor locali sub forma unui proiect de hotărâre. (Tot articolul AICI)

 

Adauga comentariu