Oligarhul rus Oleg Deripaska, aliat pe față al lui Putin, a supt din România circa 276 de milioane de euro în ultimele 4 luni! Firmele sale, ARL Cluj și Strabag, s-au înșurubat perfect la banul public

Miliardarul e sub lupa FBI pentru evaziune. SRI și SIE nu se încurcă cu asemenea detalii

Puțini români sunt la curent cu afacerile pe care unul dintre cei mai vechi aliați ai lui Vladimir Putin, Oleg Deripaska, le are în România. Cu o avere estimată la 7 miliarde de dolari, Deripaska deține în România Hotelul Grand, aflat sub franciza Marriott, dar și două firme puternice în domeniul construcțiilor de drumuri: Strabag și Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj.

Cu care nu stă degeaba. Ba, am putea spune că se descurcă excelent. Chiar dacă în plan personal, Deripaska a avut o cumpănă la finele lui 2021, când FBI a efectuat mai multe percheziții la domiciliile sale din SUA, în plan financiar a dus-o excelent. Grupul austriac STRABAG a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri record de 16,1 miliarde de euro și un profit de un miliard de euro!

Imagine cu perchezitiile din SUA de la una dintre vilele lui Deripaska

 

În România, prin subisidiara STRABAG și prin Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj (ARL), doar în ultimele 4 luni de zile, Deripaska a „împușcat” licitații publice de 276 de milioane de euro, luând proiecte licitate de CNAIR, dar și lucrări importante din diverse municipii reședință de județ ale patriei.

DACĂ VREI SĂ ŞTII CÂT A CÂŞTIGAT ÎN 4 LUNI firma de la Cluj a oligarhului rus, CITEŞTE ŞI TE CRUCEŞTE pe strictsecret.ro

Adauga comentariu