Olteanca în mâinile căreia hainele devin UNICAT..și nu doar hainele, pictează tot ce prinde! Mona Vidu nu știe să trăiască altfel iar rochiile pictate de ea fac senzație la orice eveniment

Mona Vidu are 36 de ani și pictează de când se știe. Pasiunea ei nu are un început. În copilărie nu conștientiza că nu toată lumea poate face asta, dar pictatul o relaxa foarte tare. Nu își aduce aminute când a pictat prima dată. Abia în școală a început să fie observată, pentru că avea pe toți pereții școlii expoziții.

La bază Mona este makeup artist. Și-a dat seama că poate face însă și altceva cu această pasiune atunci când și-a pătat o pereche de pantaloni în timp ce lucra la un perete și a realizat că nu se ia la spălat.

"Pata aia verde pe blugi mi-a dăruit idei și i-am făcut buni de purtat. De atunci pictez orice. Îmi plac provocările. De la pereți și haine, la pahare de nuntă, rame foto, cutii de bijuterii, încălțăminte sau genți. Am și câteva tablouri. Cel mai greu de pictat mi se par pereții. Îmi e greu să lucrez pe o scară pentru că nu mă simt în largul meu la înălțime. Trebuie să cobor de multe ori să privesc în ansamblu ce am făcut, eu nu folosesc schițe, șabloane sau proiectoare. De aceea pictatul pe pereți este mai costisitor.", spune Mona.

Pe haine pictează de aproximativ doi ani. Prima rochie pictată a fost a ei, atunci când înainte de nunta surorii sale nu avea în ce să se îmbace. 

"Îmi plac lucrurile altfel. Cred că sunt multe femei ca mine. E tare urât să te întâlnești la un eveniment cu o altă femeie îmbrăcată la fel, iar de dantele și volane să nu aud. Așa că la nunta surorii mele mi-am pictat rochia..cu maci, pe toată trena. Maci foarte mari. Rochia a făcut senzație.", a adaugat craioveanca.

Singurul lucru care îi lipsește este timpul să ducă la îndeplinire toate cererile. Pictează mai mult noaptea pentru că are nevoie de liniște și multă concentrare. Însă munca îi este răsplătită pe deplin prin aprecierile celor care o contactează.

Lucrurile unicat prind la public, iar oamenii plătesc pentru a avea obiecte sau haine pe care nu le mai văd la/pe alții. Pictează de la tricouri cu 35 de lei, la trenă de rochie cu 500 de lei. Materialele și le procură din diferite locuri, dar nu acestea costă cel mai mult. Cele mai costisitoare sunt pensulele cu care lucrează, care nu pot fi de duzină și se deteriorează rapid.

Pasiunea îi este înțeleasă și în familie, unde i se oferă toată liniștea pentru a crea. Mona are doi copii, o fată și un băiat. Copii sunt mari și înțeleg ce face mama lor. Chiar dacă nu îi împărtășesc pasiunea, Isabella și Eric o admiră, o susțin și îi poartă creațiile de câte ori au ocazia. Isabella este cea care îi mai editează video-urile și o îndeamnă mereu să se ocupe mai mult de promovare online.

"Visul meu este să am o colecție creată și pictată de mine. Știu exact cum ar trebui să arate și de unde să încep. Nu e momentul acum însă, am prea multe proiecte de dus până la capăt. Într-o zi le veți vedea e catwalk, asta e clar.", a mai declarat Mona Vidu.

 

Adauga comentariu