Olteanul care și-a înregistrat "OZN-ul" din curte la OSIM. Un pensionar doljean pasionat de inginerie devine singurul om care a construit o farfurie zburătoare. Brevetul de invenție este al lui

Nicolae Stăncioiu este din comuna Perișor, județul Dolj. Este fost inginer pasionat de meseria sa. În 2010 s-a apucat să își construiască propria farfurie zburătoare. La el în curte a deschis atelierul. Cu bani din pensie și din vânzarea cerealelor, omul a reușit să facă pași mari. La construcția propriu zisă a farfuriei zbărătoare a fost ajutat de un bun prieten, pasionat de aeronave.


Corpul zburător a fost gata patru ani mai târziu, iar invetiția s-a încadrat între 2000 și 3000 de lei.


Doljeanul Nicolae este admiratorul lui Henri Coandă, mare savant român care a copilărit tot la Perișor.  Vorbește despre el de fiecare dată când are ocazia și pentru că tot l-a studiat de-a lungul timpului și-a dorit să îi calce pe urme.


Nicolae Stăncioiu își dorea să și zboarea cu aeronava, însă pentru asta trebuia dotată, dotări care costau foarte mult și pe care nu și le putea permite. Pentru că nu a găsit sponsorizări pentru dotare, pentru a o putea ridica de la sol, doljeanul a pus farfuria zburătoare în fața muzeului din localitate, acolo unde poate fi admirată de doi ani.


A făcut demersuri pentru a-și împlini un alt vis însă, acela de a deveni singurul om de pe planetă care a creat o farfurie zburătoare. Și a reușit.


În urmă cu doar două zile, Nicolae Stăncioi a primit cea mai mare veste, aceea că a obținut brevetul de invenție de la OSIM.


"Sunt foarte bucuros, aștept de mult momentul ăsta. Este o mulțumire sufletească pentru mine, pentru că eu sunt pasionat și am muncit mult pentru asta. Sunt singurul și mai sunt și doljean de acasă de la Henri Coandă. Acum lucrez la o farfurie zburătoare asemănătoare cu cea pentru care am obținut brevet, doar că este de mici dimensiuni, cu diamentrul de 1 metru pe care chiar vreau să o ridic de la sol. Am și încercat, dar s-au defectat propulsoarele, trebuie să comand altele dar sunt foarte scumpe și nimeni nu vrea să investească prin sponsorizări, în așa ceva", a delcarat Nicolae Stăncioiu, pentru Ziarul de Craiova.

Adauga comentariu