Oltenia nu îl mai vrea! Două orașe din regiune îi retrag titlul de cetățean de onoare artistului care a bălăcărit Craiova în presă

Consilierii craioveni cer retragerea titlului de Cetățean de Onoare acordat lui Popa Popa-s, după ce artistul a rămas fără această distincție și la Slatina. 
Situația vine după declarațiile făcute de caricaturist în presă despre Craiova și craioveni. Edilul Craiovei a făcut unele precizări.


“Craiova a fost și este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante orașe ale României, iar faptul că locuitorii acestui mare municipiu aleg să lucreze în alte regiuni demonstrează o bună pregătire în domeniile în care aceștia profesează. Astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public de domnul Ștefan Popa Popa's, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale și care este reprezentantul unui oraș cosmopolit cum este Timișoara, gestul dânsului fiind cu atât mai regretabil din postura sa de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova. Odată ce a acceptat acest titlu în 2005, dl. Ștefan Popa Popa's a devenit la rândul dânsului un ambasador al oltenilor, al craiovenilor care i-au conferit această distincție. În calitate de Primar al Municipiului Craiova, susțin inițiativa consilierilor PSD și a craiovenilor care au dezavuat gestul lui dezonorant în mediul online și au cerut insistent retragerea titlului de Cetățean de Onoare conferit domnului Ștefan Popa Popa's în anul 2005. 


Pe această cale, țin să îi reamintesc domnului Ștefan Popa Popa's că orașul Craiova a reprezentat, de-a lungul anilor, un punct de referință în făurirea României și a dat numeroase personalități recunoscute atât în plan național cât și internațional”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova.

Reamintim declarațiile făcute de Popa-s la o televiziune locală din Timișoara. 

"Publicul din Timișoara s-a schimbat. Avem pest 60 la sută olteni în loc de timișoreni și atunci pun și eu întrebarea unde sunt valorile Timișoarei... N-au venit cei mai ca lumea din Oltenia, au venit ciurucurile. Avem olteni foarte valoroși...La ora actuală Timișoara este invadată de olteni. Asta am observat eu la mașini. Toată lumea în Timișoara vorbește cu fusei, mă dusei, din cauza oltenilor. ..Oltenii au stricat echilibrul cultural in Timisoara", sunt declaratiile facute de caricaturist.


Caricaturistului Ștefan Popa Popa's i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova în anul 2005.

Artistul a fost numit cetățean cde onoare în 26 de localități din toată țara. Popa-s mai rămâne cu 24.

Adauga comentariu