Oltenii care clonau carduri in Mexic destructurati de FBI. 18 membrii au grupării, arestați in SUA

FBI a beneficiat de ajutorul CBS, NYPD, Interpol și al Agenției de Investigații Criminale din Mexic.

Printre cei arestați se află Claudiu Martin Florian, fratele lui „Rechinu'”, dar și patru americani și un grec. În România, DIICOT îl caută pe BruceLee Stazian pentru fraudele comisie în stațiunea mexicană Cancun. Conform unui comunicat emis de Departamentul de Justiție al SUA, FBI i-a arestat pe Claudiu Martin Florian - Jane Hoțul, Alex Donati, Raul Ionuț Vidrasan – zis „The Boy”, Mircea Constantinescu – zis Sobo, grecul Nikolaos Limberatos – zis Nicu Limberto, Cristian Costea – zis Momo, Alin Hanes Călugăru, Ionela Constantinescu – zisă Pitica, Valentin Petrescu – zis Zoltan Pruma, George Șerban, Dragoș Diaconu, Mădălin Alexandru Anca - zis Alejandro, Cristian Ulmanu – zis Boris Moravec, Iuliana Mihăilescu, dar și americanii Theofrastos Lymberatos, Andrew Eliopoulos, Peter Samolis, Kelly Karki Lam. Toți cei arestați sunt rezidenți în Mexic și SUA, scrie Newsweek.ro

Anchetatorii americani susțin că întreaga grupare a obținut în mod ilegal informații despre conturile de card de debit ale unor victime, prin utilizarea dispozitivelor tehnologice avansate pentru înregistrarea numerelor de carduri de debit și a numerelor personale de identificare la casele automate („ATM-uri”), apoi au clonat cardurile.

Membrii organizației au folosit apoi aceste carduri pentru a retrage în mod fraudulos numerar din conturile bancare ale victimelor. Cei 18 arestați au efectuat sute de operațiuni de skimming în ATM-uri în Statele Unite, inclusiv în New York și cel puțin în alte 17 state. Schema a fraudat instituțiile financiare și persoane fizice cu peste 20 de milioane de dolari.

Fiecare inculpat este acuzat de conspirație și fraudă, infracțiuni pentru care se cere pedeapsa de șapte ani și jumătate de închisoare. Pentru fraudele bancare pedeapsa minimă este de 30 de ani, iar pentru furtul de identitate pedeapsa este de minim doi ani.

Adauga comentariu