Oltenii, cei mai mari mâncători de pâine din țară. Brutăria tradițională, afacerea profitabilă a unui craiovean

Oltenii au dat prazul și-au trecut la cumpărat pâine. Piața este deja dominată de comerțul modern, iar pâinea și produsele de panificație se cumpără mai rar din sursele de comerț tradițional, mai precis din magazinele artizanale. 

Pâinea albă rămâne cel mai căutat și apreciat sortiment. Anul trecut, oltenii au ieșit învingători la mâncat pâine. Potrivit unor date transmise de Institutul Național de Statistică, în regiunea Olteniei, consumul mediu lunar de pâine și produse de panificație a reieșit de 9,9 kg pe locuitor, la acea vreme. Între timp, consumul a mai scăzut și-am reușit să ajungem la o medie de 8kg/locuitor. 

 

Un antreprenor craiovean care și-a deschis trei brutării în oraș și produce zilnic tone de pâine ne-a spus că într-adevăr oltenii consumă foarte multe produse de panificație.

“Zilnic vin peste 300 de clienți. Avem 30 de sortimente de produse de panificație, în fiecare zi. Cea mai vândută rămâne pâinea tradițională, care costă 3 lei. Vindem peste 100 de bucăți pe zi. Cea mai ieftină pâine este 1, 1 lei franzela albă si 8 lei cea mai scumpă, cea de secară”, ne-a spus producătorul.

 

În Oltenia prețurile la produsele de panificație sunt mici, mai ales în brutării, cumpărate direct de la producător. Așadar, suntem campioni la consumul de pâine, dovadă fiind statisticile, care ne arată că mâncăm circa 8,2 kg de pâine/om.

Adauga comentariu