Omul cu racii a cucerit Craiova. Rețeta succesului și rețeta celor mai bune crustacee fierte pot fi aflate chiar de la cel care a creat conceptul

Racii au pornit în turneu, aproape la propriu. De câteva săptămâni, bucureșteanul Paul Nicolau, cunoscut și ca omul cu racii, a plecat prin țară să promoveze conceptul său de street food: racii roșii ca focul, scoicile fierte în vin și peștii pe plită oferiți pofticioșilor direct din tigăile imense amplasate pe trotuar.  Festivalul Racilor i-a atras pe gurmanzi încă din prima zi, astfel că s-au format cozi interminabile, iar porțiile de fructe de mare s-au vândut mai ceva ca pâinea caldă. 

Povestea racilor lui Paul a început în urmă cu șase ani pe vremea când acesta nu mai avea un serviciu și își căuta un rost în viață. Avea doar 25 de ani și nu știa pe ce cale să o apuce. O amintire din copilărie i-a adus ideea care a dus la succesul de astăzi.

“Căutam pe internet idei de afaceri, dar nu mă încânta deloc gândul de ciupercărie sau fermă de melci. Mi-am adus însă aminte că atunci când eram copil am primit de la tata un rac după o partidă de pescuit. M-am apucat să citesc tot ce am găsit pe internet despre raci și apoi am mers la pescuit. Am plecat la drum cu 3 kg de raci și multă speranță.”, își începe omul cu racii povestea.

A urmat multă muncă și eforturi încununate de succes. A mers de nenumărate ori la pescuit, iar captura o vindea în Piața din Obor. A ales apoi să vândă pe stradă, pe pârtii, la festivaluri și peste tot unde credea că o să găsească acei clienți amatori de crustacee roșii și fierbinți. Și-a făcut apoi propriul restaurant, cunoscut deja în toată țara, Taverna Racilor din Parcul Herăstrău. 

“Am crezut că dacă o să am restaurantul meu o să mă mai liniștesc, iar lucrurile o să meargă din inerție. Doar că nu pot să stau pe loc și simt că street food-ul este mai aproape de ceea ce îmi place să fac. Nu am nevoie să mă duc la festivalurile de profil, pot să am propriul festival al racilor și fructelor de mare.”, susține omul cu racii.

Paul se dezlipește cu greu de tigăile aburinde. Muncește cot la cot cu angajații săi. În total, 14 oameni și o bucătărie mobilă amplasată pe esplanda. Se muncește la foc continuu, la propriu. În mai puțin de 24 de ore, din mâinile lor ieșiseră peste 5000 de porții vândute deja craiovenilor care nu s-au speriat de coada care se întindea zeci de metri.

 

“Sunt încântat de ce am găsit la Craiova. Un număr copleșitor de clienți. Cred că este cel mai de success Festival al Racilor pe care îl organizăm. Am prevăzut acest succes pentru că street food este un concept în dezvoltare, iar noi le oferim oamenilor exact ceea ce le place: mâncare gustoasă, gătită rapid, cu totul la vedere.”, susține Paul. 

Cei care nu pot rezista unor porții îmbietoare de fructe de mare, au cu ce să se delecteze dacă vin la festivalul din Piața Mihai Viteazul. Prețurile pornesc de la 20 de lei pentru o porție de de hamsii, 30 de lei tentaculele de caracatiță sau gustoșii raci și 35 de lei pentru paella. Festivalul se termină duminică. 

 

 

Adauga comentariu