Orașul care duce Oltenia pe ecranele de la Oxford, înainte de sărbători. Imagini cu localitatea doljeană vor putea fi admirate de mii de privitori în cel mai important centru universitar din lume

Un mic orășel din Oltenia atrage atentia londonezilor. Este vorba despre Filiași, o localitate mică dar cochetă, care în ultimii ani a evoluat foarte mult pe toate planurile, o evoluție pe care au observat-o și cei care organizează Summit-ul din Anglia de pe 17 decembrie.


Primăria Filiași a fost luată prin surprindere în urmă cu puțin timp de o invitație primită din partea organizatorilor din Anglia. O invitație clară de a participa la Summit și a prezenta modul în care un oraș mic din Oltenia reușește să se dezolte perfect.


"Am primit invitația în urmă cu aproximativ o lună. In tot acest timp  trebuit sa facem clipul de prezentare ce va rula pe ecranele de la Oxford. Vă dați seama că am fost onorați, în condițiile în care noi nu avusesem vreodată vreo legătură cu Anglia sau măcar discuții. Nicio secundă nu ne-am gândit să nu onorăm invitația ci consider că este cel mai bun lucru care se putea întâmpla orașului nostru. O să fim acolo preț de trei zile. Pe 17 decembrie o să fie evenimentul, eu sunt invitat în calitate de speaker și acest lucru mă bucură foarte tare, chiar dacă nu sunt mare vorbitor de limba engleză, dar mă descurc. Discursul pe care eu o să-l susțin o să fie conturat de o profesoară de limba engleză astfl încât să fie clar și să sune perfect. Am mari emoții, o să iau și steagul României cu mine. Vă dați seama că în cele 15 minute în care o sa vorbesc pe cele mai mari ecrane de la Oxford vor rula imagini cu orașul nostru. O să fie prezenți mulți lideri de cominutăți locale", a declarat Gheorghe Costelus, primar Filiasi.


Edilul orașului mai spune că este mândru de localitatea pe care o administrează și o să profite cât poate de acest prilej imens care i s-a acordat pentru a face numele Filișului cât mai cunoscut.


Organizatorii Summit-ului din Anglia au monitorizat comunitățile locale cu cea mai mare creștere economică și cea mai bună evoluție în ultimii ani, ajungând astfel la localitatea doljeană.
 

Adauga comentariu