ORBAN A FĂCUT CIRC DEGEABA: Dan Vîlceanu a fost validat de conducerea PNL pentru funcția de ministru de Finanțe

Ludovic Orban, încă preşedintele PNL, a condus şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL în care s-a discutat validarea nominalizării ca ministru de Finanţe a lui Dan Vîlceanu (propunerea premierului Cîţu), deşi toată dimineaţa s-a dat neinformat, apoi neinvitat.

„Premierul a făcut publică o propunere. Eu n-am mai întâlnit astfel de situații în care să fie convocat un BPN la 10.30 la ora 18. Unii colegi nu pot participa, deoarece a fost făcută întrunirea de pe o zi pe alta”, a spus Ludovic Orban.

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a fost validat pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL.

Procedural, premierul Florin Cîțu urmează să trimită propunerea către președintele Klaus Iohannis, iar ulterior Dan Vîlceanu va depune jurământul.

Tot în şedinţa Biroului Politic Național al PNL s-a votat o derogare de la prevederile statutare, prin care i se permite premierului Florin Cîțu să candideze la președinția partidului deși nu are cinci ani vechime în partid.

Pentru derogare au votat toți cei 49 de membri prezenți. Florin Cîțu și-a depus adeziunea la PNL pe 9 septembrie 2016.

Cine este Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanţe: un traseist cu doctorat în economie şa "Facultatea" de Vest

Dan Vîlceanu a absolvit Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" Târgu Jiu în anul 1997, este economist de profesie și are și un doctorat făcut în cadrul Universității de Vest Timișoara - FEAA.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

  • Președinte TSD Gorj 2006-2009
  • Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012
  • Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013
  • Președinte PDL Gorj 2013-2015
  • Președinte PNL Gorj 2015-prezent

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

2012-2016 Consilier Județean la Consiliul Județean Gorj

Potrivit declarației de avere, acesta deține mai multe terenuri în județul Gorj, 3 clădiri în județe Gorj și Timiș un autoturism BMW Seria 5 cumpărat în anul 2011. Are 2 credite în valoare de aproximativ 39.000 de euro. La capitolul "Titluri de stat", deputatul a trecut suma de 731.501 de lei.

În ianuarie 2020, Adevărul scria că firma familiei lui Dan Vîlceanu, Trefo, a încheiat un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Parlamentarul susţinea că n-are nicio altă legătură cu societatea Trefo, în afară de faptul că de afacere se ocupă părinţii săi.

Trefo este „abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

Adauga comentariu