”Oscarurile” teatrului românesc se acordă la Craiova. Covorul ROȘU, întins la Teatrul de Vară, pentru Gala UNITER

Teatrul de vară din Parcul ”Nicolae Romanescu” va găzui, pe 21 septembrie, Gala UNITER, organizată de Uniunea Teatrală din România, în care sunt premiate creaţia teatrală românescă și actorii. Artiștii vor fi așteptați, începând cu ora 21.30, pe covorul roșu, urmând să afle dacă se numără printre câștigătorii ediției care va avea loc în Bănie. Cheltuielile de organizare sunt asigurate de Primăria Craiova, care a alocat evenimentului 500.000 de lei.

Conform municipalității, desfășurarea Galei Premiilor UNITER este ”un moment important pentru craioveni și pentru imaginea orașului” și ”o recunoaștere și apreciere a excelenței culturale a orașului-gazdă”. Sărbătoarea Teatrului românesc are loc și în contextul aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea Teatrului Național "Marin Sorescu".

Primăria Craiova a pus gratuit la dispoziția organizatorului și Casa Bibescu din Parcul ”Romanescu”, pentru desfășurarea activităților de organizare, dar și pentru găzduirea evenimentului de COVOR ROȘU din cadrul Galei. Consiliul Local a aprobat alocare a 500.000 de lei pentru achitarea, printre altele, a onorarii juriilor, trofee, momente artistice), pentru cazarea și transportul intern şi internaţional al invitaților și participanților și promovarea în mass media.

Sosirea invitaților pe covorul roșu va fi transmisă live pe pagina de facebook a UNITER, începând cu ora 21:30 De la 22:30, evenimentul va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro şi www.uniter.ro.

***

Prima ediție a Galei UNITER s-a desfășurat pentru stagiunea teatrală 1991-1992. Cea de anul acesta ar fi trebuit să aibă loc pe 11 mai, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Din cauza pandemieri de Coronavirus, a fost amânată. Premiile se acordă pentru:

Cel mai bun spectacol
Cel mai bun regizor
Cel mai bun scenograf
Cel mai bun actor
Cea mai bună actriță
Critică teatrală
Teatru radiofonic
Teatru TV
Debut

Nominalizările de anul acesta şi premiile decise de Senatul UNITER se regăsesc în linkul de mai jos:
https://www.uniter.ro/premiile-senatului-uniter-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2020/

 

Adauga comentariu