Parcarea Aeroportului Craiova se extinde pe 6.500 mp. Ce presupune proiectul de circa 2 milioane de lei

Aeroportul Internațional Craiova are în prezent o parcare pe 720 mp. Aceasta se va extinde pe un teren alăturat, de 6.488 mp, aflat pe latura de vest, care momentan este plin de buruieni. Proiectul prevede 181 de locuri pentru autoturisme, 4 locuri pentru microbuze și 4 locuri pentru autocare. Zona de extindere şi parcarea actuală vor funcţiona ca un tot unitar, având o singură zonă de acces şi una de ieşire, cu sistem automat cu bariere. Toată suprafața va fi împrejmuită, va beneficia de sistem de supraveghere video, sistem de iluminat exterior, dar și de două staţii de încărcare a maşinilor electrice. Un panou LED va afișa numărul locurilor libere

Autoritățile au depus solicitarea pentru emiterea acordului de mediu pe 2 iunie a.c. pentru proiectul privind Amenajarea și extinderea parcării Aeroportului Internațional Craiova. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 2 ani.

”Prognozele de trafic pentru viitor arată creşteri semnificative ale traficului pe aeroport, ceea ce determină un trafic intens al autovehiculelor care aduc pasagerii către aeroport sau preiau pasagerii de la aeroport, fiind necesară şi oportună modernizarea şi extinderea spaţiilor existente de parcare, prin realizarea unei parcări auto moderne (...). Terenul propus necesită lucrări de modernizare pentru parcarea existentă, relocare iluminat exterior şi alte reţele de utilităţi, defrişare vegetaţie pentru terenul propus pentru extindere”, se arată în memoriul depus la Agenția pentru protecția Mediului Dolj de Consiuliul Județean Dolj, în vederea obținerii autorizației de mediu.

Sistemul de supraveghere video va fi adaptat la sistemul de supraveghere al Aeroportului și se va prevedea cu camere exterioare de luat vederi cu rotire la 360 grade, cu monitorizare pe timp de zi şi de noapte. Semnalarea se va realiza prin marcare pentru zi şi balizare pentru noapte. ”Mijloacele vizuale utilizate (marcaje, panouri, balize, lumini) trebuie sa fie conforme cu prevederile reglementărilor aeronautice de profil. Sistemul va funcţiona automat zi/noapte”, se arată în descirerea caracteristicilor fizice ale proiectului. Împrejmuirea parcării se va realiza din panouri metalice cu plasă de sârmă bordurată, dar și cu cu plasă ghimpată tip NATO.

Proiectul prevede și montarea a două staţii de încărcare pentru automobile, de curent alternativ, cu conexiune 380 V - 22 kW. Acestea vor permite controlul şi operarea de la distanţă, plata energiei consumate, precum şi colectarea de date statistice: ”staţiile de încărcare vor fi echipate cel puţin cu prize şi conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din Standardul EN62196-2, pentru încărcarea în curent alternativ, şi cel puţin cu conectori ai sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul EN62196-3, pentru încărcare în curent continuu”.

Sistemul automat de parcare cu bariere va contoriza în timp real numărul de mașini din parcare și implicit numărul de locuri disponibile, pentru a putea bloca accesul în parcare în cazul in care aceasta este plină. Accesul va fi permis pe măsura eliberării locurilor de parcare. 

Valoarea investiției se ridică la 2.074.513,95 lei, iar perioada de implementare propusă este de 2 ani.

În prezent, tarifele pentru utilizarea ocazională cu cartela eliberata de automat, plata/ora sunt următoarele 

Timp sationare Tarif

0 – 10min 0 lei
10min-5 h 3 lei/ora
5h-8h 20 lei/interval
8h-12h 30 lei/interval
12h-24h 40 lei/interval
7zile 150 lei
Una luna 350 lei. 

Abonamente lunare :

– pentru firmele de rent-a-car ce au deschis punct de lucru în interiorul Aeroportului Internaţional Craiova, abonament lunar — 100 euro/loc de parcare;
– pentru firmele de rent-a-car ce nu au deschis punct de lucru in interiorul Aeroportul Internaţional Craiova- abonament lunar — 250 euro/ loc de parcare;

Abonamente anuale:

– pentru firmele de rent-a-car ce au deschis punct de lucru in interiorul Aeroportului Internaţional Craiova- 1000 euro/loc;
– pentru firmele de rent-a-car ce nu au deschis punct de lucru in interiorul Aeroportul Internaţional Craiova-2000 euro/loc.

Taxe adiţionale:
– Pierdere tichet parcare – 100 lei.

Sursa foto: aeroportcraiova.ro

 

Adauga comentariu