Parcările din Craiova, modificate pentru proiectul GoBike. Mai mult decât atât, șoferii care nu vor respecta traseul pentru biciclete se vor alege cu mașinile ridicate

Proiectul GoBike prevede piste de biciclete prin toată Craiova. De altfel a și început trasarea lor. Este un proiect câștigat de o echipă de studenți, la începutul lunii octombrie anul trecut. Este vorba despre o finanțare din partea Ford, cel mai mare angajator din Dolj. 50000 de dolari pentru implemantarea proiectului GoBike, respectiv pentru crearea mai multor centre de închiriere de biciclete, la prețuri accesibile, pentru a stimula mișcarea și stilul de viață sănătos. 


Primăria Craiova este partener și depune eforturi ca proiectul să fie implementat corect, să nu încurce, ci mai mult decât atât de el să se poată bucura cât mai mulți craioveni.


Deși nu au fost încă inaugurate, pistele de biciclete sunt ținta mai multor răutăți. Mai multe poze apărute în mediul online, demostrează că șoferii intră cu autoturismele pe pistă depășind locul de parcare marcat, și mai mult decât atât, mai multe obstacole, precum guri de canal se găsesc pe traseu.


"Lucrăm la definitivarea pistelor pentru biciclete, piste ce trebuie să fie gata până pe 20 martie. Ca să nu foe probleme, o să retrasăm locurile de parcare acolo unde se intersectează cu pistele, astfel încât mașinile să vină oblic una lângă cealaltă, să nu mai existe pericolul de depășire a marcajului și ocuparea ueni părți din pista destinată bicicliștilor. Șoferii care nu se vor conforma, se vor alege cu mașinile ridicate. Va trebui să liucrăm și la devierea pistelor acolo unde întâmpinăm guri de canal, sau alte obstacole", a declarat Stelian Bărăgan, viceprimar Craiova.

Sursa foto Facebook Esti din Craiova daca

Comentarii

Dan Daju

13.03.2019 07:20

Pe str. Caracal se retraseaza pista?

Adauga comentariu