Părinți agresați de propriii copii au obținut ordin de protecție împotriva acestora. Polițiștii au emis mai multe ordine provizorii de la începutul anului

La sfârșitul anului trecut a intrat în vigoare o măsură menită sa ușureze protecția persoanelor agresate de parteneri sau de alți membri ai familiei.

”De la data de 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecţie a victimelor”, au precizat reprezentanţii IGPR la începutul acestui an.

Măsura a fost pusă în aplicare și în Dolj încă din primele zile ale lui 2019, odată cu sesizarea polițiștilor despre mai multe fapte de violență domestică.

"De la intrarea în vigoare a Legii 174 din 13 iulie 2018 şi până în prezent, polițiștii doljeni au emis 7 ordine de protecție, pentru a veni in sprijinul victimelor violenței domestice.", au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Politie al județului Dolj.

Majoritatea persoanelor agresate au fost femei care au obținut măsura de protecție cu ajutorul polițiștilor. Grav este faptul că, printre ordinele de protecție provizorii emise, o parte sunt împotriva copiilor agresivi cu proprii părinți în vârstă și lipsiți de apărare. De altfel, de-a lungul anului trecut, aproape 300 de cazuri de agresiune fizică în sânul familiei au fost sesizate oamenilor legii.

"În cursul anului 2018, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, au fost înregistrate 294 de cazuri de violența în familie, așa cum este definită această infracțiune în Codul Penal.", a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

IGPR a anunţat că peste 4.500 de poliţişti din toată țara au fost deja instruiţi pentru a aplica noua procedură.

Adauga comentariu