Patru dricuri de pe Calea București au ajuns la RAT. Le-a ridicat Locala

Patru mașini mortuare au ajuns pe platforma RAT Craiova, după ce au fost indisponibilizate de pe domeniul public pentru că au încălcat o hotărâre de Consiliu Local recent adoptată, care reglementează condițiile de parcare pe Calea București. Este vorba de HCL nr. 159, din 22 aprilie a.c., prin care a fost aprobat Regulamentul local privind stabilirea categoriilor de interventii, in vederea reabilitarii fronturilor construite in zona de actiune prioritara "Calea Bucuresti". Adică celebrul proiect de reabilitare a zonei Calea București. La art. 9, pct. 5, se menționează că "se interzice gararea/stationarea mijloacelor de transport pentru deservirea activitatilor de pompe funebre in parcarile publice organizate de-a lungul celor doua sensuri de mers aferente Caii Bucuresti, precum si in parcarile publice resedinta ale blocurilor". Totodată, nerespectarea prevederilor atrage sanctiuni cu amenda cuprinsa intre 1.500-2.500 lei si masura tehnico-administrativa de ridicare a autovehiculelor.

În consecință, agenții de la Serviciul Circulație, din cadrul Politiei Locale, au dispus ridicarea a patru autovehicule destinate activitatilor de pompe funebre si au aplicat 9 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 18.000 lei.

”Actualmente, posesorii de autovehicule de transport ce deservesc activitatile de pompe funebre, s-au conformat prevederilor Regulamentului aprobat prin HCL nr 159/2021. Politia Locala va desfasura in continuare actiuni pentru verificarea respectarii prevederilor legale in zona respectiva”, a precizat Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

 

Adauga comentariu