Patru medii de zece la simularea examenului de Evaluare Națională, dar aproape jumătate dintre elevi nu au obținut nota 5. Rezultatele examinării au fost publicate astăzi

Examenul de simulare a Evaluării Naționale s-a dat anul acesta și de elevii de clasa a VIII-a și de cei de clasa a VII-a. În total, peste 10.000 de elevi cărora le-a fost testată pregătirea pentru testarea finală a ciclului gimnazial. Dintre aceștia, doar patru medii de zece au fost obținute de elevi de clasa a VIII-a și nicio medie maximă la clasa a VII-a. Elevii care s-au remarcat astfel sunt cei de la Școala Gimnazială ”Traian” Craiova, Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova, Școala Gimnazială Podari, Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Craiova). 

În plus, la clasa a VIII-a s-au mai obținut 19 note de 10 la limba și literatura română și 42 de note de zece la matematică. Situația nu a fost la fel de bună la elevii cu un an mai mici. Aceștia au obținut doar trei note de 10 la limba română și 24 de note maxime la matematică.

Îngrijorător este însă procentul scăzut al celor care obțin note mai mari de 5. Astfel, la clasa a VIII-a, doar 55, 07% dintre elevi au obținut note peste 5, la clasa a VII-a, procentul a fost de 55, 04. Cele mai mari procente de medii peste 5 pentru elevii din an terminal au fost obținute de Școala Gimnaziala "Mircea Eliade"  Craiova, Scoala  Gimnaziala "Traian" Craiova,  Liceul Teoretic "Independenta"  Calafat, Colegiul National Pedagogic "Stefan Velovan" Craiova, Scoala Gimnazială "Gheorghe  Titeica" Craiova și Colegiul National "Fratii Buzesti"  Craiova. În schimb, la cei mai mici, cele mai mari procente de promovabilitate s-au înregistrat la Școala  Gimnaziala "Terraveda" Craiova, Scoala Gimnaziala "Mircea Eliade" Craiova, Scoala Gimnaziala "Traian" Craiova, Colegiul National "Carol I" Craiova, Scoala Gimnaziala "Gheorghe Titeica"  Craiova, Colegiul National "Fratii Buzesti" și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Craiova. 

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluarii naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

 

Sursa foto: antena3.ro


Adauga comentariu