Pepeni și gunoaie de Dăbuleni! ”Păcat că ne batem joc de țara asta în ultimul hal! Luăm Doljul la puricat!”

”Oltenia noastră cea de toate zilele este mai murdară ca oricând!”, a concluzionat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, ajuns, astăzi, în zona localităților Bechet și Dăbuleni din Dolj. Câmpuri întregi cu gunoaie menajere, resturi rezultate din lucrări de asfaltări publice și moloz, asta e de găsit lângă Bechet, dar și la Dăbuleni, printre plantațiile de pepeni verzi din ”patria lubenițelor”. Deșeurile sunt acoperite cu pământ, iar în urma ploilor levigatul ajunge în gustoasele noastre lubenițe. 

”Zilele acestea stau în Dolj, să văd cum stau lucrurile și pe aici. Din păcate, de la primele ore ale dimineții, lucrurile nu sunt deloc îmbucurătoare. Din ce am înțeles, primăriile tolerează depozitarea ilegală a deșeurilor, apoi vin cu pământ și le îngroapă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu am văzut mașini confiscate aici, nu am văzut amenzi date. O să merg la Garda de Mediu Dolj, să vedem ce amenzi au dat pe această zonă, ce confiscări au făcut, cum e aplicată legea în teren”, a concluzionat Berceanu în urma primelor vizite în Dolj.

”Luăm Doljul la puricat zilele ăstea, și după sărbători, și vedem ce se mai întâmplă pe aici. Undeva trebuie să se termine epoca asta a deșeurilor, a instituțiilor de stat, pe de o parte, și a cetățenilor pe de alta. Cumva, trebuie să ne oprim. Tindem să devenim un coș de gunoi al Europei, la propriu”, a mai spus șeful Gărzii Naționale de Mediu, aflat la Bechet.

Înainte să fie numit comisar al GNM, în calitate de activist de mediu, Octavian Berceanu a arătat, de asemenea, cum sunt crescute legumele în solariile de la Izbiceni, din județul Olt, flancate din toate părțile de munți de gunoaie. Aceeași situație este și la Cilieni şi Corabia.

Adauga comentariu