Percheziții de amploare, pentru destructurarea unui grup care făcea trafic de droguri de risc

53 de percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj, Olt şi Mehedinți, s-au derulat, astăzi, pentru documentarea activităţii infracționale a 25 de persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, vânzare și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu. Descinderile au fost făcute de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova. 15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, pentru audieri.

Perchezițiile au fost pe raza municipiilor Craiova, Caracal, Drobeta Turnu Severin și a mai multor localităţi de pe raza județelor Dolj şi Mehedinţi într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 25 de suspecţi, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi punerea la dispoziție a unui local pentru consum ilicit de droguri.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019, mai mulţi suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane, activitatea membrilor acestora constând în aprovizionarea, iar ulterior în distribuirea de droguri de mare risc, în special, cocaină, mai multor consumatori şi dealeri de pe raza județelor Dolj și Olt. De asemenea, s-a reţinut faptul că, unul dintre membrii grupării a comercializat cocaină, contra sumei de 100 euro/gram, într-un club de pe raza municipiului Caracal, administratorul localului punându-l la dispoziție pentru consumul de droguri. 

În urma percheziţiilor efectuate în cauză au fost identificate diverse cantităţi de droguri de risc şi de mare risc: 28 de grame de cocaină, 22 de semințe de cannabis, 2 comprimate MDMA, 3 grindere cu urme de materie, 2 balanțe electronice, precum şi mai multe bunuri ce prezinta urme de materie (pungi, recipiente, farfurii, carduri și bancnote). Au fost descoperite și ridicate 29 de telefoane mobile, 6 memory-stick-uri, o tabletă, un card de memorie, 179 de pachete cu țigarete, fără timbru fiscal, un act de identitate fals, o bancnotă de 50 euro falsă, precum şi sumele de 58.000 de lei, 40.000 de euro, 4.100 de dolari, 680 lire sterline. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

La acţiune au participat poliţişti ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din județele Olt,  Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Caraș-Severin, ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Pitești şi Timișoara, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt,  precum şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Adauga comentariu