Pericol în trafic. Inconștiența unor șoferi poate provoca accidente tragice. Controalele RAR au scos la iveală nereguli îngrijorătoare

Controalele desfășurate de Registrul Auto Român în trafic sunt menite să identifice acele mașini a căror stare tehnică reprezintă un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Grav este că aproape 40 la sută dintre mașinile oprite la aceste verificări au fost găsite cu neconformități periculoase, iar sute de autovehicule ar fi putut să producă un accident în orice moment.

În județul Dolj au fost verificate 2261 de vehicule, dintre care 37.99 % neconforme,iar 231 de mașini prezentau pericol iminent de accident. 

“2.34 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și PolițiaRutieră, în anul 2018 au fost aplicate 903 amenzi contravenționale, au fost retrase 728 de certificate de înmatriculare și reținute 146 permise de conducere”, se arată într-un comunicat emis de Registrul Auto Român. 

Vestea bună este că aceste rezultate nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. 


Adauga comentariu