Peste 2000 de craioveni care s-au înscris pe lista celor care doreau un apartament în cartierul chinezesc trebuie să o ia de la capăt cu procedurile. Primăria susține că le va oferi sprijin

Ieri s-a semnat cedarea șantierului de pe strada Caracal către Agenția Națională pentru Locuințe, astfel încât cartierul sa fie construit de ANL. Astfel, toate cererile de înscriere pentru un apartament în cartierul chinezesc au devenit nule, iar craiovenii care sunt interesați sa cumpere trebuie să depună cereri noi. Reprezentanții Primăriei promit însă că vor oferi sprijin celor interesați pentru completarea online a cererilor pe site-ul ANL.

"Doina Pârvu, șefa Direcției de Fond Locativ, se ocupă de toate aceste cereri. Ii va înștiința pe doritori și ii va ajuta sa depună cererile conform noilor reguli impuse.", a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

În ceea ce privește necesitatea cedării către ANL după ce constructorii chinezi au plecat fără a finaliza lucrările celor 1819 de apartamente incluse în proiect, primarul susține ca nu este vorba de un eșec al proiectului inițial.

"Departe de mine de a considera un eșec. Consider că a fost vorba de un ghinion al firmei din China și o adaptare greoaie de management între China și România. Dacă firma chineza făcea locuințele pe loturi, asa cum face ANL-ul acum, câte 250 de locuințe, probabil acum erau finalizate.", a declarat Genoiu.

Adauga comentariu