Petru Becheru a făcut apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova de validare a mandatului Olguței Vasilescu

Petru Becheru, craioveanul care a făcut plânere la DNA, în 2015, pe numele Olguței Vasilescu, pentru că s-ar fi comis mai multe ilegalități în derularea lucrărilor de reabilitare a blocurilor din zona centrală a orașului, printre care și ”Romarta”, al cărui președinte de asociația era, în urma căreia vasilescu și-a petrecut o noapte în arest preventiv, a anunțat pe pagina sa de facebook că ”Olguța va fi citată la DNA pentru validarea mandatului obținut în urma unor alegeri unde 65% din craioveni au votat împotriva ei!”.

Petru Becheru a formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova de validare a mandatului de primar al Olguței Vasilescu, ”indicând ca adresă de citare sediul DNA-Structura centrală”, după cum a precizat acesta în posatarea făcută pe site-ul de socializare.

Acesta își argumentează decizia prin faptul că 2 din 3 alegători au votat ”împotriva Olguței”. 

Un primar ales cu 35% din voturile exprimate nu este o persoana reprezentativa, in sensul aratat de art. 2 alin. (1) din Constitutia republicii. Faptul ca legiuitorul constitutional a lasat modalitatea de alegere a primarului la nivelul legislatiei infraconstitutionale nu inseamna ca legiuitorul infraconstitutional poate adopta orice solutie in mod discretionar. Institutia primarului este unul dintre acele organe prin care poporul roman isi exercita suveranitatea, conform art. 2 din Constitutie. Reprezentativitatea acesteia nu poate fi asigurata prin cea mai redusa majoritate posibila, cea relativa. (...) In concluzie, onorata instants, va rugam sa interveniti cu maximul de violenta juridica pentru invalidarea mandatului celei mai bogate femei din europa de est, care este si cea urata persoana din oras cu 65% voturi impotriva ei. (...) Va soficitam sa dispuneti sesizarea instantei de contencios constitutional a republicii in vederea solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate a disp. art. art. 101 alin”, se arată în apelul formulat de Pecheru.. 

”Am argumentat, așa cum se vede din fotografiile atașate, că majoritatea (65%) a celor care s-au prezentat la vot au votat împotriva Olguței, deci mandatul acordat de judecătorie nu este legitim”, și-a încheiat Petru Becheru postarea de pe facebook.

Becheru a cerut și citarea primarului încă în funcție, Mihail Genoiu, ”avand in vedere ca admiterea prezentului apel il mentine pe dl. Mihail Genoiu in functie pana la noi si constitutionale alegeri, opinam ca are interes in cauza, motiv pentru care solicitam citarea lui”. 

 

Adauga comentariu