Pica tramvaiele RAT-ului ca popicele! Moarte pe șine, sunt tractate de câte o rabă trimisă la intervenție. Sunt peticite și trimise din nou pe traseu

Astea sunt, cu astea defilăm! Nu trece lună fără ca măcar un tramvai să nu se strice pe șine. Doar vezi o rabă care își face loc printre mașini în oraș și știi că destinația este tractarea unui mijloc de transport în comun, de cele mai multe ori a unui tramvai.

Parcul auto al Regiei Autonome de Transport este vechi, iar tramvaiele pică pe rând. Unele dintre ele au aproape 50 de ani vechime.


"Sunt foarte vechi. Ar trebui să aibe o vârstă, alta mult mai mică decât cea la care au ajuns tramvaiele noastre, pentru a nu crea probleme. Ale noastre sunt din anii 80 chiar 70 unele. Facem tot posibilul să le ținem în viață așa cum putem. Se strică din cauza uzurii morale, au probleme pe partea electrică. Se intervine la fața locului, dacă se poate rezolva problema acolo o rezolvă angajații noștrii, dacă nu, trimitem o mașină sa tracteze tramvaiele și le aduc la depou unde sunt supuse reparațiilor. Ne costă doar piesele de schimb că mâna de lucru, mecanicii îi avem aici.", a declarat Marcel Tănăsescu, director RAT Craiova.


Parcul auto al RAT are nu mai puțin de 12 tramvaie, toate vechi, ce pică pe rând. Conducerea RAT speră la cele 17 tramvaie noi, achiziționate de Primărie pe fonduri europene.

 

Sursa video: Esti din Craiova dacă...

Adauga comentariu