Picasso s-a scăpat prin iarba din parc

Adevărată explozie de culoare în Parcul ”Romanescu” din Craiova! Din loc în loc, cât de cât bine țintite, pete de culoare acoperă rădăcini de copaci. Nu e artă - deși s-o vrea -, e grijă față de natură, după spusele reprezentanților administrației locale a orașului, materializată în var pigmentat. Atâta grijă încât angajații de la RAADPFL au luat la ochi fiecare rădăcină aeriană de Chiparos de baltă, și au vopsit-o întru protecție. Unul dintre motivele principale pentru care au făcut-o este, tot din precizările Primăriei Craiova, pentru că cetățenii le tot înghionteau cu picioarele. Văruite fiind, oamenii ar trebui să știe că nu-i de joacă cu ele, că sunt plante vii. Prin rădăcinile ălea respiră. 

Poate ignoranții vor înceta să o facă văzându-le colorate. Poate-or vor face și mai abitir. În parcul nostru părinții sunt rugați să nu-i lase pe copii nici să arunce cu pietre în lac, fiindcă, la un moment dat, am risca s-apară-un munte de balastru. Ș-apoi, ce să facă, să văruiască toate pietricelele? De ce nu! Ar apărea un munte colorat. 

De unde s-a inspirat și cât de mult a fost dispusă municipalitatea să riște cu abordarea gen cubist-picassiană nu am putea spune cu certitudine. Rămâne ca fiecare să îi aprecieze valoarea. Nouă ne par doar scăpări inutile și urâte de var colorat pe frumusețea naturală a Chiparoșilor de baltă

Să ne reamintim însă ce spunea primarul Olguța Vasilescu în cadrul unui interviu realizat de Lavinia Șandaru cu ocazia organizării Festivalului Ecologist de Film la Craiova, în 2021. Cum tematica a fost una eco, discuția a debutat cu parcurile din oraș. Edilul a vorbit despre inspirația și ideile pentru fel și fel de ornamente pe care RAADPFL Craiova i le pune în practică: lampioane gigant, palete și șavalete gigant, căsuțe de zâne, copaci vopsiți și alte ”surprize” pe care Olguța Vasilescu le anunță des.

Petrec nopți întregi pe Pinterest sau pe tot felul de site-uri de specialitate. Ne-am inspirat foarte mult din niște parcuri canadiene, care arată absolut superb”, îi explica Vasilescu Laviniei Șandru, partenera de dialog. Mai multe despre interviul respectiv puteți citi AICI

Puteți observa din fotografiile de mai jos cum arată micile opere de artă de aproape. Ieri vă prezentam minunile de la depărtare. Le puteți vedea AICI.

Adauga comentariu