PLUS Dolj îi cere ”demisia de onoare” lui Daniel Călărașu. Ce spune șeful său de la Compania de Apă Oltenia

Nu am avut nicio sesizare sau reclamație până acum, nu a ajuns nimic la mine cu privire la comportament sau la activitate sa. Nu pot să spun nici că e unul dintre cei mai buni șefi, dar nici un șef care să-mi creeze probleme sau să nu-și facă treaba”, a declarat pentru Ziarul de Craiova directorul Companiei de Apă Oltenia (CAO), Alin Șuiu, căruia i-am adresat câteva întrebări legate de angajatul Daniel Călărașu, șeful Centrelor Zonale și Operaționale din cadrul CAO, ca urmare a unui material anterior publicat de Ziarul de Craiova (Daniel Călărașu a greșit grupul operativ de lucru și-a dat o petrecere la CAO). Surse din interiorul companiei susțin că Daniel Călărașu ar umbla băut cu mașina instituției și că, în timpul programului, ar avea alte preocupări decât cele pe care i le impune fișa postului.

Directorul general al CAO, Alin Șuiu, spune că șeful de la Centre Zonale nu are în fișa postului obligativitatea să stea într-un birou 8 ore și nici că poate verifica pe unde umblă angajații. Asta în ciuda faptului că, tot potrivit afirmațiilor sale, mașinile au instalat sistem de urmărire prin GPS.

El este șef Centru zonale adică răspunde de 26 de UAT-uri, mai puțin de Craiova. Este strict răspunzător de toată activitatea din aria de operare din cele 26 de localități, 24 în Dolj și două în Gorj. Eu nu am de unde să știu unde merge. Dacă dimineața mă informează și-mi spune că se duce la Dăbuleni, pentru că este o problemă acolo, eu nu am de unde să știu dacă e pe traseu, la Dăbuleni, sau până acasă. Nu pot să-i pun GPS la mână. Sunt câțiva dintre șefii de centre care au mașină pusă la dispoziție cu sau fără șofer. Dacă apare o avarie în timpul nopții se duce cu mașina de serviciu, în interes de serviciu. Noi urmărim, pentru că mașinile au GPS, să vedem dacă se abate, nu doar în cazul lui, ci și în cazul altor colegi. Se poate întâmpla să se abată de la traseul lui câțiva km și se vine cu tot felul de explicații pentru asta, mai mult sau mai puțin pertinente”, a explicat Alin Șuiu. 

Întrebat și despre faptul că, în ciuda profesiei sale (Călărașu este de profesie jurist, absolvent al Facultății de Drept ”Nicolae Titulescu” din Craiova, cu un master în Managementul afacerilor publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative București) conduce un departament care este tehnic, șeful CAO spune că nu e o problemă, întrucât ”el mai are un subaltern, care este inginer la bază”.

Daniel Călărașu a ajuns direct șef, prin concurs, chiar dacă nu are studii în domeniu

”Postul l-a ocupat in timpul conducerii doamnei Câmpeanu (Adriana Câmpeanu), care era director general la vremea respectivă și l-a ocupat direct ca șef Centre zonale, care rămăsese vacant prin pensionarea șefului anterior. Practic, el are funcție de coordonare, nu necesită neapărat studii tehnice. Are în subordine ingineri, economiști, biologi. Este ca și un director, doar că se numește șef. În mandatul domnului Constantin Mitriță era post de director Centre Zonale. El nu este director, nu are nici salarizare de director, este un șef Secție și mai sunt ca el în cadrul CAO alți cinci colegi”, ne-a precizat Alin Șuiu. 

Ca o remarcă, spre deosebire de ceilalți angajați, fie că vorbim de directorul general al CAO, de administrator ori alți șefi, Daniel Călărașu nu are publicată declarația de avere și interese pe site-ul companiei.

În altă ordine de idei, PLUS Dolj i-a cerut demisia ”de onoare”, astăzi, într-o postare pe Facebook, șefului Centrelor Zonale de la CAO, în urma apariției imaginilor video în care apare Daniel Călărașu. Menționăm că Ziarul de Craiova nu a făcut referire la încălcarea restricțiilor sanitare de către Daniel Călărașu, fiindcă nu avem o poziționare exactă în timp și spațiu a imaginilor respective, ci doar faptul că ele au fost transmise pe grupul operativ al CAO în noaptea de 3 aprilie 2021.

”Am luat act de apariția în spațiul public a unei filmări cu domnul Daniel Călărașu, fost consilier județean PSD, în prezent șeful Centrelor Zonale și Operaționale din cadrul Companiei de Apă Oltenia (CAO). Dincolo de postura și atitudinea nedemnă de poziția pe care o ocupă (remunerată de altfel din bani publici) care presupune o minimă conduită profesională, este vorba de o încălcare flagrantă și cu bună intenție a legii, respectiv a restricțiilor sanitare în vigoare. Ironia sorții face ca în urma cu doar câteva zile, Daniel Călărașu critica printr-o postare pe facebook un consilier local PNL pentru nepurtarea măștii la o întalnire. Dublul standard dublat de minciuna și ipocrizie sunt trăsături cu care PSD-ul ne-a obișnuit și din păcate nici domnul Calarasu nu face notă discordantă. Având în vedere că nu este primul astfel de derapaj al acestuia, fiind cunoscut de altfel pentru afirmațiile rasiste și jignirile proliferate de-a lungul timpului în spațiul public, îi solicitam DEMISIA de onoare a domnului Daniel Călărașu! Astfel de personaje nu au ce caută la conducerea unor instituții publice!”, au anunțat reprezentanții PLUS Dolj.

Adauga comentariu