PNL Dolj se umflă-n pene și prinde curaj când se uită peste gardul PSD. Stoica: ”Oameni cu experiență au fost dați afară”. Stroe: ”E o aliniere de astre”!

Liberalii doljeni au depus astăzi, la prânz, listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. ”Oameni competenți, profesioniști, onești”, după cum i-a apreciat liderul Ștefan Stoica, și el pe lista deputaților, după ce, în 2014 în octombrie 2014, a pierdut mandatul de parlamentar, pentru că, în 2009, a fost concomitent consilier judeţean şi director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, deci incompatibil. Cu sclipire în ochi, Stoica și-a lăudat oamenii cde pe liste, în opoziție cu cei ai PSD Dolj: ”PSD și filiala de la Dolj nu s-au reformat și nu au înțeles absolut nimic”, a afirmat acesta. Ionuț Stroe, actualul ministru al Tineretului și Sportului, a plusat: ”Există o aliniere de astre pe care județul nostru și întreaga țară nu trebuie să o rateze”. 

Venim în fața dumneavostră cu o echipă de oameni competeți la nivelul județului Dolj, oameni profesioniști, oameni onești. Lista o deschide la Senat domnul ministru Ciucă, ofițer de carieră, un om al locului, născut la Plenița, un om care a ajutat județul Dolj și îi va ajuta, cu certitudine, în următoarea guvernare liberală. Avem alături colegi cu experiență. Dl ministru Stroe, deputat, parlamentar, domnul Ovidiu Oprea, și oameni mai tineri - Doru Câplea, director la Poștă, profesorul Alexandru Gîdăr de la Inspectoratul Școlar Dolj, profesorul Spulber, de la Facultatea de Științe Economice, Călin Cosmin, Daniel Drîgnei - oameni cu experiență, care, acolo unde își desfășoară activitatea profesională au numai cuvinte de laudă”, a declarat Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj. Sincer, nu știm dacă aceste cuvinte de laudă sunt - cum se spune - proprii și personale sau vreun angajat de la Poștă, să spunem, e așa de mulțumit de prestația șefului lui pus pe linie de partid încât îl laudă de-l rupe.

Stoica a învârtit cu mestecăul și în bucătăria PSD Dolj, de unde nu miroase așa bine a fripturi. Pe principiul râde ciob de oală spartă... 

”Nu același lucru putem vorbi și de ceea ce se întâmplă în PSD. Trecerea în opoziție nu le-a pus un semn mare de întrebare și, ați văzut în aceste zile, dânșii vin pe lista PSD, la Camera Deputaților, cu o doamnă avocat, o doamnă controversată (Laura Vicol n.r.), cu multe semne de întrebare, dar care nu are nicio legătură cu județul Dolj. Și cum oameni cu experiență, oameni tineri din PSD - Radu Preda, senator, doamna Lavinia Craioveanu, fost inspector general la ISJ Dolj din PSD au fost dați la o parte și au fost aruncați de pe listă fără nicio explicație publică Asta arată că PSD și filiala de la Dolj nu s-au reformat și nu au înțeles absolut nimic, atât din faptul că au pierdut alegerile europarlamentare, pe cele prezidențiale, cât și ultimele alegeri, la nivel național. Ne-a lipsit puțin să câștigăm alegerile în Craiova, ne-ar fi plăcut foarte mult să avem o alinață lărgită cu cei de la USR-Plus, dar nu a fost posibil acest lucru”, și-a încheiat speech-ul Ștefan Stoica.

Ministrul Nicolae Ciucă a spus și el câteva cuvinte. Puține. Cam nimic de luat în seamă

Doresc să separ tot ceea ce înseamnă statutul meu de fost militar, gradul pe care îl am în rezervă, de prezența la această activitate. În fața dvs mă aflu ca persoană candidată din partea PNL pentru funcția de senator din PNL Dolj și am considerat că este oportun ca împreună cu toți membrii organizației să-mi aduc aportul de experiență în tot ceea ce înseamnă partea aceasta de translatare a valorilor în care am crezut și voi crede în continuare, să identiicăm soluții pentru tot ceea ce înseamnă investiții noi, locuri de muncă, atragerea de fonduri UE. Toate laolată să însemne bunăstarea populației”, a declarat actualul ministru al Apărării naționale, Nicolae Ciucă.

Ministrul Ionuț Stroe, candidat pe locul 3 pe lista Camerai Deputaților, după Stoica și Giugea, a fost mai nuanțat în afirmații: ”Există o aliniere de astre pe care județul nostru și întreaga țară nu trebuie să o rateze”. Adică degringolada din PSD național și PSD Dolj, de care ar fi idioți să nu profite. Bașca, mai spune Stroe, ei sunt crema candidaților, cum nu s-a mai văzut la Dolj.

”Spun asta pentru că, în primul rând, avem cea mai bună garnitură și ofertă politică pe care vreun partid vreodată la avut în județul Dolj, alături de oameni care au apreciere, reputație bună în județ nostru. De data asta, încercăm să întregim și noi, cei doi miniștri, oferta politică a Organizației PNL Dolj și, cu siguranță, veți vedea o echipă sudată, o echipă articulată, spunem noi, cea mai bună echipă pe care vreun partid politic a avut-o în județul Dolj”, a conchis Stroe.

 

 

Adauga comentariu