PNL Dolj vrea capul directorului Căminului de bătrâni din Craiova și arată cu degetul spre PSD Dolj. Giurcă: ”Nu mă simt vinovat cu nimic!”. În contrapartidă, social-democrații spun că liberalii fac intruziune politică

Situația de la Căminul pentru Persoane Vârstnice (CPV) Craiova, unde circa 100 de beneciari și 26 de angajați au fost infectați cu Coronavirus, a atras și atenția politicului, mai ales că directorul este membru PSD Dolj și, în plus, pe rețelele de socializare, au apărut imagini, asumate spun social-democrații, cu angajați ai azilului care fac campaie electorală. ”În timpul lor liber”, precizează reprezentanții Biroului de Presă al PSD Dolj. Directorul CPV Craiova, Valentin Giurcă (foto cover), spune că și-a îndeplinit datoria de director și că nu se simte vinovat. 

PNL Dolj a transmis, în această dimneață, către mass-media, un comunicat de presă în care cere demisia directorului Valentin Giurcă. Informarea este semnată de parlamentarul Mario Ovidiu Oprea, președintele PNL Craiova.

„(...) Cerem demisia acestei marionete inventate de Lia Olguța Vasilescu, care în plin focar de COvid19, nu a protejat nici angajații și nici vârstnicii, puși în bătaie de joc să stea câte doi în pat, conform mesajelor disperate care au ajuns către noi, din  interior. Acest directoraș cu zâmbetul pe buze a considerat ca într-o situație de viață și de moarte, prioritate este campania electorală de susținere a candidatului PSD la alegerile locale, având desigur datoria încă neachitată față de cea care i-a dat o funcție de care încă își bate joc. Să fii pe străzi ca să strângi semnături, să împarți fițuici politice și să te lauzi cu asta pe rețelele sociale, în timp ce ești plătit să conduci cu toată răspunderea un azil plin de bătrâni infectați în masă din neglijență, ni se pare un gest de conștiință nemiloasă, un comportament specific mucegaiului pesedist, care sperăm să se curețe prin vot, curând. Trebuie să avem zero toleranță față de slugile politice care nu își fac treaba. Afară din orice sistem cu acest domn Giurcă, care dă ordine salariaților să folosească puținele echipamentele de protecție sau dezinfectantul, doar când vine controlul de la DSP. Afară cu acest individ plantat pe datorie de PSD la Căminul de Persoane Vârstnice Craiova care în plin focar aprobă ca doar un paravan de cârpă să separe pacienții pozitivi de cei negativi, ca formă de izolare, dând vina apoi, în tandem cu restul pesediștilor care distrug orașul, pe Guvernul care nu ia măsuri. Vinovat și responsabil de ceea ce se întâmplă acum și pe viitor în cămin este directorul Giurcă, sub comanda căruia s-au încălcat cu bună știință toate normele de igienă, toate protocoalele stabilite prin lege, toate angajamentele privind drepturile și îngrijirea unor bătrâni care nu și-au imaginat că cineva a decis ca sfârșitul să vină așa pentru ei (...)”, se arată în comunicatul trimis de Mario Ovidiu Oprea.

La rândul său, Valentin Giurcă, managerul CPV Craiova, a declarat pentru Ziarul de Craiova, că nu are de ce să își dea demisia: ”Nu mă simt vinovat cu nimic, am urmat întru totul protocoalele DSP Dolj. Atât eu cât și colegii mei ne-am făcut datoria. Faptul că rezultatele testelor au venit foarte târziu, nu-i vina noastră!

Am întrebat și care este poziția PSD Dolj în această speță, dat fiind faptul că liberalii arată cu degetul și spre partid și spre candidatul PSD la funcția de primar, respectiv Lia Olguța Vasilescu. Reprezentanții Biroului de Presă al social-democraților au afirmat, punctual, că PSD Dolj nu se amestecă în managementul niciunei instituții publice, cu atât mai mult cu cât în situația de față este vorba de o siuație medicală. Cât despre campania făcută de angajații CPV candidatului Olguța Vasilescu, PSD Dolj afirmă că angajații au mers în campanie în timpul lor liber și că, după cum se poate observa din imagine, au purtat mănuși și măști de protecție. ”Nu în ultimul rând, menționăm că domnul Giugea și domnul Oprea fac intruziune politică în chestiuni medicale, într-o situație care nu se cade să fie folosită electoral. E o lipsă de respect în primul rând față de oamenii care sunt infectați cu Covid. Candidatul nostru (Olguța Vasilescu n.r.) este parlamentar, nu e treaba lui și nici a partidului să se amestece în treburile interne ale unei instituții. Este treaba medicilor, a managerului, a direcției de sănătate publică”, au precizat, pentru Ziarul de Craiova, reprezentanții Biroului de presă al PSD Dolj, care au mai adăugat că, omenește, își doresc ca bonavii să se vindece cât mai repede și că speră că focarul va fi stins cât mai curând. 

IPJ Dolj face închetă și pentru pentru nerespectarea măsurilor de protecție de către angajații care au făcut campanie electorală

Reprezentanții Poliției au precizat pentru Ziarul de Caiova că se fac cercetări. și în acest sens. ”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la faptul că angajaţi ai unui centru de persoane vârstnice din Craiova nu ar fi repectat măsurile impuse ca urmare a contactului cu persoane confirmate pozitiv cu virusul covid 19, comunicăm că în ziua de 13 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Dolj au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aspectele prezentate vor face obiectul cercetărilor în cadrul acestui dosar penal, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă”, au transmis reprezentanții Biroului de presă al IPJ Dolj.

Foto: Facebook/Vali Giurcă (director CPV Craiova)

Adauga comentariu