Podul suspendat din Parcul Romanescu va fi redat craiovenilor. Bijuteria va străluci la fel ca în 1903 când a fost contruită

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a podului suspendat din Parcul Romanescu, lucrare mult așteptată atât de autoritățile locale, dar mai ales de craiovenii care de o bună bucată de vreme nu au privilegiul să se plimbe pe pod.


"Reabilitarea podului suspendat nu a putut fi prinsă pe proiectul de reabilitare al Parcului Romanescu deoarece era o perioadă de sub cinci ani de la ultima intervenţie asupra lui şi nu era eligibil pentru finanțare. Lucrul acesta ne-a ajutat să reintroducem, pe noile axe de finanţare, proiectul Parcului Romanescu integral și de a prinde și podul suspendat în acest nou proiect finanțat din fonduri UE. În maxim 9 luni, începând de luni 25 februarie 2019, craiovenii se vor putea bucura iarăși de acest minunat pod", a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.


Investiția se ridică la 4,3 milioane de lei, bani din fonduri europene.
Constructorului îi revine cea mai grea sarcină, accea de a aduce podul suspedat la furmusețea și farmecul de altădată.


„Se vor face lucrări de restaurare, a pareajului de piatră, a celor două portaluri completarea lor la partea superioară şi refacerea hidroizolaţiei, refacerea punţii, restaurarea părţii metalice. Vom face o punte din stejar. Mai este prevăzută şi o instalaţie de iluminat arhitectural şi ambiental. Proiectul iniţial va fi respectat, nu venim cu elemente de noutate. Sperăm să arate ca în 1903, atunci când a fost inaugurat”, a explicat Cristina Săplăcan, arhitect şef de proiect.


Parcul Nicolae Romanescu este cel mai mare parc din sud-vestul Europei. Construcția parcului a început în 1897 și a fost inaugurat în 1903 în prezența Regelui Carol. Arhitectul Edouard Redont e creat un proiect în stil romantic cu multe specii de arbori, a desenat lacul, a proiectat podul suspendat și castelul fermecat, a improvizat dealuri și văi, creând un proiect care în 1900 era premiat cu medalia de aur la Expoziția Internațională de la Paris.

Adauga comentariu