Poliția și DIICOT fac 457 de percheziții domiciliare, în cadrul unor ample acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate

47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave, au loc, astăzi.

În cadrul operațiunii realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

”Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.”, conform unor informații ale IGPR. 

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, sunt așteptate noi date legate de aceste ample acțiuni.

Foto: arhivă

Adauga comentariu