Politicienii PSD de Dolj așteaptă de pe margine tranșarea scandalului Firea-Dragnea. Ce cred aleșii despre acest război și despre performanțele Guvernului. “Merge cu viteza unei Dacii, dar merge.”

În contextul declarațiilor făcute de Gabriela Firea, primarul Capitalei, și a acuzațiilor la adresa lui Liviu Dragnea, în PSD pare să se fi declanșat un scandal ce a împărțit în tabere membrii de partid. În presă s-au vehiculat, pe surse, informații despre cristalizarea unui grup anti-Dragnea care îi cere președintelui PSD să demisioneze. Astfel, dacă mai mulți președinți de filiale județene s-ar fi alăturat deja acestui grup de opoziție, printre aceștia fiind cei de la Olt, Constanța, Ilfov și chiar și Cluj, la Dolj linia generală pare a fi impusă de declarațiile lui Claudiu Manda și ale Liei Olguța Vasilescu.  

Claudiu Manda a reacționat primul, chiar după ședința CexN a PSD.

„În urma Comitetului Executiv Naţional putem trage câteva concluzii clare: - libertatea de exprimare a membrilor de partid în modul cel mai democratic în cadrului partidului este asigurată şi tot ce este aruncat în public sunt doar dezinformări şi manipulări ale adversarilor politici pentru a destabiliza partidul. - PSD este cel mai democratic partid din România şi, azi, am demontat şi legenda cum că funcţionăm sub o dictatură şi că preşedintele Liviu Dragnea îşi impune ideile într-un mod totalitar. Suntem cel mai mare partid din România şi este normal să avem idei şi opinii diferite. Important este că ni le putem exprima fără nici o problem în interiorul partidului, fără a ne pune cineva pumnul în gură.”, a fost poziția exprimată pe Facebook a liderului PSD Dolj, Claudiu Manda. 

La numai câteva zile, a urmat reacția Liei Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. Aceasta a declarat că există o singură cale prin care Liviu Dragnea să plece de la conducerea partidului.

"Liviu Dragnea poate să părăsească funcția de președinte al partidului doar în urma unui congres. Deocamdată, noi avem în statut următoarea prevedere: președintele este votat de toți membrii partidului. De toți! Toți se prezintă la urne și voteză președintele.”, a explicat Olguța Vasilescu.

În aceeași notă se exprimă și deputații de Dolj: Florin Stancu, Alexandra Presură și Alina Tănăsescu.

“Nu cred că trebuie să ne luăm după tot ceea ce iasă în afara partidului fără să fie o informație susținută și confirmată de conducerea partidului. În ceea ce privește nemulțumirea doamnei Firea, cu toții am văzut-o, dar cred că este doar părerea dânsei și că lucrurile se vor rezolva în urma unei discuții în interiorul partidului.”, a declarat Alexandra Presură. 

“Noi nu suntem un organ de luat decizii, toate lucrurile se discută în CEx. Eu nu fac parte din forul de conducere.”, susține Florin Stancu.

“Eu am toate aprecierile pentru doamna Firea, dar cel mai sănătos era să nu iasă în spațiul public. Reprezentanții partidului sunt cei care vor ieși cu declarații pentru că toate discuțiile trebuie purtate în Cex. Este normal să fie idei în interiorul partidului, doar că doamna Firea a avut mai multe ieșiri publice. Aste nu înseamnă că partidul se clatină, în niciun caz. Partidul a spus că se conduce după reguli democratice și asta este dovada clară. Altele sunt problemele de care trebuie să ne ocupăm noi: avem un program de guvernare de dus la îndeplinire și acum referendumul pentru familia tradițională.”, este și opinia Alinei Tănăsescu. 

Mult mai nuanțat și mai punctual a răspuns Lavinia Craioveanu, senator de Dolj. 

“Cred că doamna Firea ar fi trebuit să spună mai multe și să ceară mai multe la CEx înainte să facă scrisori publice. De altfel, eu și doameni Andronescu i-am reproșat acest lucru, bine, nu public, pentru că nu îmi place ca între noi, aceeași familie, colegi, să discutăm public, discutăm între noi și ieșim cu lucruri pe care oamenii să le aprecieze, nu să asiste la ciondăneli între membri aceluiași partid. Unele nemulțumiri ale doamnei Firea, expuse în mod public, le-am auzit pentru prima oară, îmi era și greu să le cred. Eu nu spun nici că minte, nici că spune adevărul, dar cred că lucrurile se pot face și altfel. Chiar dacă nu te mai înțelegi, nu te apuci să speli lucrurile în public.”, crede Lavinia Craioveanu. 

Cât despre o posibilă remaniere a Guvernului sau de o schimbarea a premierului, niciunul dintre parlamentarii chestionați  nu au fost de părere că acest lucru se impune. Chiar dacă, unii recunosc că rezultatele unor ministere sunt extrem de slabe.

“M-am întânit de mai multe ori cu doamna Viorica Dăncilă, niciun moment nu a spus că va renunța, că va demisiona. Este hotărâtă să facă treabă, i-a susținut pe toți miniștrii care au venit și i-au spus ce probleme au,  a găsit soluții și a reacționat foarte rapid. Din punctul meu de vedere, jos pălăria pentru doamna premier. Nu o să fiu ipocrită să spun că totul merge perfect. Aș vrea să spun că guvernul ăsta merge cu viteza celei mai performante mașini, dar nu merge. Merge cu viteza unei Dacii, să zicem, dar merge. Ideea este că lucrurile se mișcă. Sunt miniștri care nu s-au ridicat la înălțimea funcției și nu își realizează sarcinile așa cum trebuie, dar este în sarcina premierului să îi evalueze.”, a încheiat Lavinia Craioveanu.  

 

Sursa foto titlu: DC News

 


Adauga comentariu