Polițista Lorena l-a pus pe fugă pe atacatorul cu macetă din Clubul ”One”, după o șicanare în trafic. Budică, reținut pentru 24 de ore după ce și-a bătut fosta soție

Daniel Andrei Budică, șmecherașul care, în aprilie 2019, a scos o macetă și i-a amenințat pe bodyguarzii din Clubul ”One”, după ce, anterior, ar fi amenințat clienții (Citiți știrea AICI), a fost reținut, ieri, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi distrugere. Interesant este că, în urmă cu trei zile, suspectul a ajuns pe mâinile agentului de poliție rutieră Lorena Vancea, din cadrul IPJ Dolj, care, ieri, a făcut subiectul unui material publicat de Ziarul de Craiova (CRAIOVA. O polițistă, trimisă ”la plimbare” fiindcă nu avea Certificatul verde, s-a întors și l-a amendat pe paznic pentru că nu avea vestimentația de serviciu).

Daniel Budică, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Craiova, bănuit fiind de comiterea infracţiunilor de violenţă în familie şi distrugere. Mai exact, bărbatul și-a căutat fosta nevastă și a bătut-o, după ce, cu o seară înainte încercase același lucru. Printr-o conjunctură, în care apare și agentul Lorena Vancea, femeia a reușit să scape de agresorul său. Pentru moment.

Conform surselor Ziarului de Craiova, Daniel Andrei Budică a aflat că fosta soție s-a întors în țară și că locuiește la noul iubit, un om de afaceri din Malu Mare. Suspectul s-a deplasat cu mașina la casa acestuia, alături de alți trei bărbați, unde i-ar fi amenințat pe cei doi cu o sabie. Proprietarul și-ar fi chemat în ajutor un prieten, polițist aflat în timpul liber, care a preluat-o din casă pentru a o duce în Craiova, cu mașina, timp în care Budică i-ar fi urmărit și șicanat în trafic. Polițistul a tras pe dreapta și ar fi încercat să discute cu urmăritorii, fără să coboare, timp în care Budică s-a deplasat către portiera unde se afla femeia și a început să tragă de ea și să lovească autoturismul cu picioarele. Polițistul a cerut ajutorul colegilor de la Rutieră, anunțând că este șicanat în trafic. Din echipajul care a intervenit la solicitare a făcut parte și Lorena Vancea, iar femeia a ajuns în siguranță acasă. 

Despre acest caz, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj precizează că ”tânărul de 26 de ani este cercetat de către poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi distrugere, din cercetări stabilindu-se că, în data de 8 noiembrie a.c., tânărul ar fi ameninţat cu acte de violenţă, atât pe tânără, cât şi pe un alt bărbat, de 41 de ani, din Craiova, şi ar fi lovit cu piciorul autoturismul în care cele două persoane se aflau”.

Numai că, ziua următoare, pe 9 noiembrie, Daniel Andrei Budică o urmărește din nou pe fosta sa nevastă și o bate în plină stradă. ”Tânărul, în timp ce se afla pe Strada Carpenului, din Craiova, ar fi agresat-o fizic pe soţia sa, o tânără de 26 de ani, din Craiova, de care este despărţit în fapt”, se mai arată în informarea de presă transmisă de IPJ Dolj.

”În urma probatoriului administrat de poliţişti, în cursul zilei de ieri, cel în cauză a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi distrugere, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj. În cursul acestei zile, tânărul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

De precizat și subliniat că, în 2019, imediat ce Budică a fost reținut, deși a fost propus pentru mandat de arestare, magistrații au decis că acesta trebuie cercetat în stare de libertate, deși scosese cuțitul la bodyguarzii din Clubul ”One” și amenințase clienții. Pentru magistrați nu au contat, se pare, nici alte dosare în care Budică era cercetat și trimis în judecată pentru acte de violență. 

Rămâne de văzut, așadar, ce vor decide astăzi magistrații după noile isprave ale lui Daniel Andrei Budică.

 

Adauga comentariu