Polițiștii italieni au supravegheat îndeaproape capturarea craioveanului care i-a mutilat pe medicii din Italia. Au venit în Craiova pentru asta și la final au transmis felicitări colegilor din Dolj

Marius Adrian Martin, în vârstă de 34 de ani, din Craiova este cel de-al 6-lea membru al bandei de tâlhari care a mutilat familia de medici pensionari din Italia. El a fost prins marți, 9 octombrie de polițiștii doljeni, în colaborare cu cei italieni. Acestia au venit la Craiova pentru a monitoriza îndeaproape cazul celui pentru care emiseseră în urmă cu doar câteva zile mandat european de arestare.

Primul dintre polițiștii italieni a ajuns marți la IPJ Dolj și este surprins în poza care ne indică faptul că a fost identificat și reținut.

Miercuri au apărut și colegii săi din Italia, în poze, alături de conducerea IPJ Dolj. Vorbim despre Maiorul de Carabinieri D'Alesio Marcello, Adjunctul Poliției Statale din regiunea Chieti D'Anastasio Miriam și Lupetto Alberto din cadrul Serviciului Central Operativ din Roma.

"Poliţiştii italieni au dorit să mulţumească personal poliţiştilor doljeni, pentru profesionalismul și operativitatea de care aceştia au dat dovadă în localizarea şi prinderea celui de-al şaselea bărbat bănuit că ar fi participat la tâlhăria săvârşită prin cruzimi, în Lanciarno, provincia Chieti din Italia, persoana în cauză fiind depistată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, după aproximativ 3 ore de la primirea mandatului european de arestare.", a declarat Cosmin Gradinaru, purtator de cuvant IPJ Dolj.

Atacul de o cruzime rară a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, atunci când o bandă de români au intrat într-o vilă de la periferia orașului Lanciano în care locuiau o familie de medici,a cum la pensie. Chirurgul italian Carlo Martelli a fost legat împreună cu soția sa de mâini și de picioare și au fost bătuți cu cruzime. Pentru a spune unde se află seiful, cei șase memebri ai bandei i-au amenințat că le vor tăia urechile. Victimă a căzut femeia, căreia, unul dintre tâlhari, i-a tăiat urechea cu un cuțit. Chiar și așa nu au reușit să găsească prada pe care și-o doreau și au fugit din casa bătrânilor doar cu cărțile lor de credit.

Polițiștii s-au mobilizat atunci și au reușit să îi prindă pe o parte dintre români chiar în Italia. Ultimul membru al bandei, Marius Adrian Martin a dat însă bir cu fugiții și a reușit să se întoarcă în țară, fiind prins la scurt timp de politistii doljeni.

 

Craioveanul fugar este a fost prezentat Curtii de Apel cu propunere de arestare preventiva. Are de executat 15 zile in arest pana la extradare in Italia, unde va fi judecat.

 

 

 

 

Adauga comentariu