Polițiștii se alătură protestului pentru autostrăzi. Mâine, pentru 15 minute, la ora 15, se vor opri din lucru pentru a trage un semnal de alarmă

Cei care au anunțat că se vor alătura mișcării #șîeu sunt polițiștii afiliați Sindicatului Europol.

“Ne alăturăm apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă față de incompetența guvernanților în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. În acest sens, colegii noștri care sunt în asentimentul acestei acțiuni și care vor fi în serviciu în data de 15 martie, la ora 15:00 se vor opri din muncă și vor ieși din birouri în afara unităților, iar cei care sunt în teren, se vor poziționa la colțul unei intersecții.

Acesta este o un demers venit în mod firesc în contextul în care polițiștii sunt printre cei mai afectați, alături de șoferi, de lipsa autostrăzilor în România. Spunem asta deoarece, este cunoscută practica șefilor din Poliția Română care se pun preș în fața oamenilor politici din administrațiile locale/centrale și percutează imediat când li se cere să planteze câte un polițist în intersecție pentru dirijare sau la orice alte evenimente pentru fluidizare circulației.

Nu mai contează că bugetul statutului este devalizat pe panseluțe, borduri și alte achiziții volatile, pentru că, nu-i așa, avem polițiști oricând la dispoziție să îi plantăm oriunde li se cășună unora sau altora. De aceea vedem cum se afundă polițiștii în asfalt la 40 grade vara sau tremură la -20 grade iarna, pentru că este cea mai „ieftină” soluție pentru a compensa lipsa infrastructurii rutiere.

Așadar, în cursul zilei de mâine, așteptăm implicarea tuturor colegilor care vor fi în serviciu să puncteze aceste manifest pentru normalitate care reprezintă singura cale pentru dezvoltarea României pe care ne-o dorim cu toții”, au comunicat reprezentanții Sindicatului Europol.

Întreaga mișcare a pornit de la omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit din bani proprii primul metru de autostradă din Moldova. Prima bucată de asfalt se va inaugura mâine, la ora 15, ora începerii protestului pentru autostrăzi.

 

Adauga comentariu