Povestea craioveanului ales consilier local în unul dintre cele mai importante orașe din Toscana. Claudiu Stănășel: "Iubesc Craiova, dar viitorul meu este în Italia"

Claudiu Stănășel a reușit la cei 24 de ani ai săi să facă lucruri pe care alții nu reușesc să le facă într-o viața întreagă. În urma alegerilor locale de duminică 26 mai a fost ales consilier local la Prato, un oraș important pentru economia din Toscana.


Craioveanul a reușit să obțină cele mai multe voturi, mult mai multe decât au obținut colegii săi italieni.


"Am reușit să obțin 442 de voturi, într-un oras cu peste 200.000 de cetățeni, cu peste 500 de candidați la funcția de consilier. Este un rezultat extraordinar și țin să le multumesc tuturor celor care au fost la vot și m-au susținut. Am reușit în ultimul an să dau viată unei echipe de oameni, italieni si români, care au fost mereu alături de mine în toata campania electorală și țin să le multumesc pentru toata munca și efortul pe care l-au depus pentru mine și pentru proiectul pe care eu îl reprezint", a declarat craioveanul pentru Ziarul de Craiova.

Claudiu Stănășel a plecat din Craiova la vârsta de 6 ani alături de părinții săi în Italia. Acolo a studiat și și-a construit viața pe care acum o numește "viitor".

 
"Iubest Romania și mereu mă prezint, oriunde mă duc, ca cetățean român mândru de originile mele. In Craiova și în România vin des în vacanță sau pentru afaceri dar viața mea si viitorul meu sunt în Italia, la mine acasa la Prato. De aici pot schimba, prin activitatea mea, imaginea Romaniei, și în Italia si în toata Diaspora. Am demonstrat Italiei că tinerii români sunt apreciati în toate domeniile și efortul părinților noștri nu a fost în zadar. Mă voi lupta pentru drepturile cetățenilor români din Italia si voi demonstra tuturor valoarea comunității noastre", a mai adaugat Claudiu Stanasel.


Claudiu Stănășel este membru al partidului Lega și la 16 ani era votat de 1600 de elevi pentru a fi reprezentantul celei mai importante școli din Prato. 

În Craiova au rămas unchii și mătușile lui, alături de mai mulți verisori.

Adauga comentariu