POVESTEA INEDITA a unui copil care prepară limonadă în faţa blocului pentru trecători! O fetiţă de doar 11 ani din Craiova a găsit metoda perfectă să combată plictiseala în vacanţă şi să facă rost de câțiva banuti de care cumpără mâncare pentru animale

Alexandra Ciugulin are 11 ani şi locuieşte în Craiova în cartierul Lăpuş. Pentru că este vacanţă şi se plictisea în casă i-a venit o idee genială. Să improvizeze un fel de bar în faţa blocului unde să prepare şi să vândă limonadă pentru trecători. 

"Mi se pare foarte distractiv ce fac. Am cumpărat o masă cu ajutorul părinţilor mei, am cănile în care să prepar limonadă, un scaun, un cos de gunoi şi un termos în care să ţin gheaţa. Reţeta nu are nimic special, este chiar foarte simplă. Folosesc lămâi, apă, miere şi mentă proaspătă din ghiveci şi gheaţă. Când rămân fără vreunul dintre ingrediente mă duc în casă şi iau. Mai fac și fresh de portocale și făceam și fursecuri dar nu avem voie la cuptor ca suntem prea mici", a declarat Alexandra.


La preparare şi la vânzarea băuturilor o ajută o verişoară şi un prieten, toţi cam de aceeaşi vârstă. Unul prepară limonada, altul taie ingredientele şi celălat se duce să întrebe lumea pe stradă dacă vor să cumpere. Împreună reuşesc să impresionze şi mulţi dintre cei care gustă limonada Alexandrei se întorc să mai cumpere.


"Oamenii mă încurajează. Vin şi cumpără, mulţi revin, îmi fac cu mâna din maşină ok, îmi mulţumesc. Mă simt foarte bine să ştiu că sunt apreciată pentru ce fac", a mai adaugat Alexandra.

Parintii percep acțiunea Alexandrei ca pe o joaca și o susțin pentru ca cea mica le spune mereu ca se simte bine când este apreciata. Nu își dorește bani pentru ca familia ii oferă totul, dar ii place sa vadă ca poate sa fie de ajutor.

Sumele primite de Alexandra pentru limonada pregătită afara sunt simbolice și cei câțiva banuti pe care ii face singura ii folosește ca să ajute.


Pe lângă faptul că prepară cea mai bună limonadă, care peste toate mai este şi rece, Alexandra mai are un talent. Pictează şi a început această conexiune în stradă de ceva timp. Înainte de barul cu sucuri fata vindea tablurile pe care ea le desena.


Mai mult decât atât Alexandra este o foarte mare iubitoare de animale. Are acasă trei pisici şi ajută medicii unui cabinet veterinar din zonă, iar banii pe care îi strânge din vânzarea limonadei îi foloseste pentru a cumpăra mancare şi obiecte pentru animăluţe.

Adauga comentariu