Povestea protestatarului care a făcut față celor peste 40.000 de susținători PSD la Craiova. I-au furat pancarta, însă omul a făcut rost de alta pentru a semnala o problemă gravă a Spitalului Județean "..copiii bolnavi de cancer nu au medicamente"

Costel Bencea este trecut de 50 de ani. Este omul care la mitingul PSD organizat la Craiova a reușit cu o pancartă și un mesaj incisiv să atragă atenția simpatizanților partidului, dar nu și politicienilor prezenți, dar mult prea ancorați în anunțarea unor chermeze și nunți la cel mai înalt nivel în partid.

"La Spitalul Nr.1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente", este textul mesajului afișat pe pancarta lui Costel Bencea pe toată durata mitingului. Parte din participanți au lăsat privire în jos la citirea mesajului, mulți au încercat să îi acopere textul spunându-i că nu este momentul portivit, ba chiar mai mult decât atât i-au luat pancarta și au fugit cu ea în mulțime.


"Nu înțeleg de ce au făcut asta. Cei din mulțime care se aflau pe lângă mine mi-au spus că textul este adevărat, dar nu este momentul potrivit. Dar când este acest moment? La Oncopediatrie nu este vorba de timp, sunt copii bolnavi de cancer pentru care lipsa medicamentelor este de multe ori fatală. Pentru mulți dintre ei nu există un moment potrivit. Chiar dacă mi-au luat pancarta, am reușit să fac rost de alta și să stau până la sfârșit, sperând că și VIP-urile mă vor vedea și mă vor lua în seamă.Nu s-a întâmplat asta, din păcate", a declarat Costel Bencea.


Omul a aflat de problemele de la Oncopediatrie din presa locală. Necontenit, a doua zi a mers la doctorii de pe secție și a întrebat cu ce poate să ajute. Costel Bencea povestește cu lacrimi în ochi tot ce simte când intră în lumea copiilor cu perfuzii.


"Merg la Oncopediatrie foarte des. De multe ori nu intru în saloane pentru că nu am curaj, nu sunt atât de tare să rezist imaginilor care se desfășoară în fața mea. Copii mici și foarte mici, care împing trepiedul cu perfuzii legate de mână sau de picior pentru că mulți dintre ei nici vene nu mai au. Este dureros. Unii râd, alții sunt triști, alții conștientizează că sunt bolnavi, sunt copii", spune Costel.


 Se împlinesc aproape doi ani de când face voluntariat pentru copii bolnavi de cancer, doi ani de vizite și eforturi majore pentru a face rost de medicamentele atât de necesare micilor pacienți. 


"Concidența face să am legătură în India și am putut să aduc de acolo cu greu medicamentele necesare. Știu că Spitalul Județean are niște bani, un cont de donații, și la un moment dat doctorii de la Oncopediatrie au primit mail de la furnizor că sunt disponibile medicamentele pentru bolnavii de cancer, însă birocrația și procedurile, referatele numeroase, au mâncat din timp până când medicamentele nu au mai fost disponibile", a adăugat Costel Bencea.

De atunci face necontenit tot ce poate să ajute cu medicamente secția și copiii internați. Scoate bani din buzunar pentru asta. Merge la miting-uri și vorbește cu presa tocmai în ideea de a se stârni pe cineva. Se bazează pe oamenii cu suflet și pe voluntari, pe ONG-uri. 


"Sper ca aceste secții pentru bolnavii de cancer să fie aprovizionate cu medicamentele necesare. Trebuia să fie făcut acest lucru de mult, dar măcar acum să se întâmple ceva. Orice pas făcut în acest sens este o șansă la viață pentru un copil bolnav, o speranță pentru familia lui", incheie omul.

 

Sursa foto 2: Ana-Maria Constantinescu, Jurnalul Olteniei

Adauga comentariu