Premierul Ciucă și vicepremierul Grindeanu vin joi la Craiova pentru semnarea contractului pentru extinderea Aeroportului

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, vicepremierul și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu vor participa, mâine, la semnarea acordului pentru extinderea și modernizarea
Aeroportului Internațional Craiova, proiect finanțat din fonduri europene. Evenimentul este programat la ora 16.00, la sediul Consiliului Județean Dolj. Anterior, începând cu ora 14.30, cei doi vor face o vizită pe Tronsonul 3 al la șantierul Drumului Expres DX Craiova – Pitești.

Legat de proiectul privind investiția care vizează extinderea şi modernizarea Aeroportului, este vorba despre un proiect în valoare totală de de 479.337.927,86 lei, pentru care s-a obţinut finanţarea în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Investiția a fost votată în unanimitate de consilierii județeni. Totodată, CJ Dolj a aprobat și un împrumut bancar de 75 de milioane de lei, contractat de Aeroport, pentru a susține TVA-ul cheltuielilor pe întreaga perioadă de implementare a proiectului. Împrumutul este garantat de stat, iar CJ Dolj contribuie cu o garanţie de până la 25% din valoarea împrumutului.

Potrivit directorului Aeroportul din Craiova, Sorin Manda, după semnarea acordului de finanțare va urma licitația pentru stabilirea executantului, cel mai probabil aceasta urmând să fie finalizată în jurul lunii martie. Conform aceleiași surse, anul acesta numărul pasagerilor a fost de până în 200.000, din cauza restricțiilor sanitare. 

 

Adauga comentariu