Președintele CJ Dolj despre protestul EWT din fața instituției: ”O încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene”

Șeful Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a catalogat acțiunea de protest organizată, astăzi, de patronul SC European Waste Technology (EWT) SRL, firma care execută platformele pentru containerele îngropate din Craiova, drept ”o încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene”. Conform unei postări publicată pe pagina sa de politician, președintele CJ Dolj susține că scopul prezenței administratorului firmei și a utilajelor în fața instituției a fost o încercare de denaturare a realității, dar și a relației dintre constructor și CJ Dolj, de pe urma căreia se vrea obținerea de bani de la autoritatea publică. 

”Prezența utilajelor SC European Waste Technology în fața Palatului Administrativ reprezintă o încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene.
Reprezentanții companiei profită de pe urma atenției pe care craiovenii o oferă procesului de realizare a platformelor containerelor îngropate și încearcă să ofere o imagine denaturată a relației dintre constructor și Consiliul Județean Dolj. Scopul final al acestui demers îl reprezintă obținerea unor sume mai mari din partea autorității publice pentru lucrările care se desfășoară în acest moment în Craiova. 

În realitate, cererea de majorare a valorii lucrărilor se află în instanță, ca urmare a unui demers pe care SC European Waste Technology l-a inițiat împotriva Consiliului Județean Dolj, iar litigiul comercial este în curs de soluționare. 

Autoritatea publică nu poate modifica termenii contractului aflat în desfășurare, contract pe care compania constructoare și l-a asumat la momentul semnării, în lipsa unei decizii judecătorești. 

Investiția se realizează din fonduri europene obținute în baza unor condiții stricte, de la care autoritatea publică nu se poate abate. Banii publici nu pot fi utilizați discreționar.
Totodată, subliniez faptul că toate compartimentele Consiliului Județean Dolj implicate în desfășurarea acestui proiect au oferit sprijin și au întreprins toate demersurile necesare pentru buna desfășurare a contractului. Specialiștii noștri au întocmit la timp toate documentațiile necesare și au acționat cu celeritate de fiecare dată când au existat solicitări din partea constructorului. Acțiunea de astăzi este una împotriva legii și a intereselor publice. Suntem convinși că instituțiile abilitate vor lua măsuri în consecință”, a scris Cosmin Vasile pe Facebook.

Reamintim că mai multe utilaje ale firmei SC European Waste Technology SRL au blocat, astăzi, Str. Nicolaescu Plopșor, în fața sediului Consiliului Județean Dolj. Administratorul societății, Marius Croitoru, a precizat că a fost vorba de o grevă spontană, în semn de protest față de atitudinea administrației județene, din cauza căreia susține că proiectul care prevede implementarea containerelor îngropate nu este gata în Craiova. Zeci de polițiști de la Poliția locală și cea națională, în frunte cu șeful Rutierei Craiova au ajuns la fața locului și au dispus degajarea carosabilului și l-au invitat pe patronul EWT la secție. Marius Croitoru le-a comunicat că nu se poate deplasa fiindcă se află într-o grevă spontană și s-a hotărât să facă greva foamei. Ulterior pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Marius Croitoru susține că din cauza Consiliului Județean Dolj proiectul nu e gata nici la patru ani după ce firma pe care o conduce a câștigat contractul în valoare de 28 de milioane de lei pentru platformele containerelor îngropate, iar o nouă prelungire a contractului ar urma să îi fie propusă. Acesta a făcut acuzații nuanțate la adresa instituției, afirmând că i s-a spus că contractul va decurge bine până la final, însă ulterior încheierii firma sa și el vor avea de suferit. Mai multe informații AICI.

Adauga comentariu