Președintele CJ Dolj, despre rectificarea bugetară a Guvernului PNL: ”Cea mai nesimţită, ticăloasă, inechitabilă HG dată în România după 1989”

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, că hotărârea privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă al Guvernului pentru unităţile administrativ-teritoriale este "cea mai nesimţită, ticăloasă și inechitabilă HG" dată în România după 1989. Șeful administrației doljene a afirmat că sumele alocate localităților conduse de primari PSD sunt infime, sume importante fiind date celor conduse de liberali. Acesta a arătat către premierul interimar Nicolae Ciucă, acuzându-l că nu a făcut nimic pentru județul unde s-a născut.

Potrivit președintelui CJ Dolj, ”peste tot în ţară prin această HG au fost daţi bani cu precădere doar primăriilor conduse de primari PNL, iar celelalte consilii locale nu au primit bani ca şi când nevoile sau virusul Covid-19 alege unde intră, ca şi când virusul alege anumite primării sau comunităţi locale. Mai trist este că avem prim-ministru din Dolj, că avem ministru în Guvern din Dolj şi cu toate acestea nu au ţinut cont că judeţul are nevoi în fiecare din cele 111 unităţi administrative".

Cosmin Vasile a făcut referire la campania electorală recent încheiată subliniind că parlamentarii de Dolj cunoșteau foarte bine neajunsurile din județ, dar și promisiunile pe care le-au făcut electoratului. "Nu putem spune că nu ştiau care sunt problemele comunităţilor, pentru că i-am văzut în târguri, i-am văzut şi la Bistreţ, şi la Gighera, unde sunt primari PSD, aşa cum i-am văzut şi în localităţi conduse de PNL. Însă atunci promiteau că vor dezvolta Doljul, dar cu prima ocazie când au avut pixul în mână, şi-au bătut joc de 79 de localităţi din Dolj”. a declarat șeful administrației județene. Acesta a făcut referire și la Craiova, care nu se regăsește printre primăriile care primesc bani, comparativ cu Oradea, Timişoara sau Bucureşti. ”Săracii de ei, primesc ajutor de încălzire", a spus preşedintele CJ Dolj, care a mai adăugat că nici consiliile județene nu au fost tratate echitabil: ”Sumele au fost date consiliilor judeţene conduse de PNL sau de UDMR, noii lor parteneri”.

Potrivit acestuia, HG-ul de rectificare bugetară va fi atacată în contencios-administrativ şi vor fi declanşate acţiuni împotriva fiecărui ministru şi oficial din Guvern care a semnat-o. ”Sperăm că nu vom mai avea asemenea HG nesimţite prin care îşi bat joc de populaţia care nu i-a votat. De altfel, la alegerile din 6 decembrie, populaţia le-a arătat un cartonaş roşu de care nu ţin cont, dar termenul scadent pentru ei se apropie", a declarat Cosmin Vasile. 

Despre inechități a vorbit și vicepreşedintele CJ Dolj, Mihai Neaţu, de data aceasta făcând referire la sumele alocate aeroporturilor din România. "Aici putem spune că avem pretenţii suplimentare, pentru că un anumit tovarăş care este prim-ministru (Nicolae Ciucă n.r.) şi care azi ar trebui să îşi ia mandatul de parlamentar de Dolj atât a ştiut să arate către Aeroportul din Craiova, care este aeroportul care generează cele mai multe cheltuieli care nu se recuperează pentru a sprijini un parteneriat strategic. Iar tovarăşul respectiv, fiind şi ministru pe o anumită zonă, ar trebui să ştie ce înseamnă un parteneriat strategic. Din 20.729.000 lei pentru aeroporturi, Craiovei i s-au alocat doar 630.000 lei, iar restul au fost alocate la Cluj Napoca - 8.537.000 lei, la Iaşi - 5.407.000 lei, la Sibiu - 3.385.000 lei şi la Bacău - 2.770.000 lei", a afirmat Mihai Neaţu.

Adauga comentariu