Prezența la referendumul pentru familie - datorie de partid. Deputatul ALDE, Ion Cupă: "Nu pot să spun dacă e nevoie sau nu, ca președinte de partid am sarcina clară să organizez referendumul"

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da“ sau „nu“ va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.


Președinții filialelor județene ale marilor partide știu ce vor face la referendum, iar dacă unii au o poziție certă în privința importanței acestui demers, alții preferă să nu îl comenteze ci doar să îl execute.


"Clar nu avem nevoie de acest referendum acum, este o încercare a domnului Liviu Dragnea de a distrage atenția de la problemele reale, ale economiei și ale țării și de la problemele dumnealui cu legea. Este o unealtă prin care dânsul încearcă să mute atenția către altceva. Acest referendum, fie că trece fie că nu, nu va schimba cu nimic situația familiilor din România. Ceea ce dânșii doresc să reglementeze acum, este deja în Codul Civil. Nu voi merge la referendum. Este o risipă de bani în primul rând.", a declarat deputatul USR de Dolj, Adrian Claudiu Prisnel.


La fel de hotărât în ceea ce privește inutilitatea acestui referendum este și Ionuț Stroe. Singura diferență este că deputatul PNL de Dolj, va merge la vot.

"Din punctul meu de vedere utilitatea acestui referendum este minimă. Chiar nu era nevoie de o consultare publică pe chestiunea asta. Este o chestiune de natură politică  nu are niciun fel de treabă cu contituționalitatea. PSD tot încearcă de câteva luni să găsească un motiv pentru care să pună în lucru acest plan politic care vine să preceadă anul electoral 2019. Mă duc la referendum dar tot nu ii vad utilitatea. ", a delarat deputatul PNL Ionuț Stroe.


Ca niciunul dintre cei doi deputati gândește președintele ALDE Dolj, Ion Cupă. Acesta nu comentează deciziile luate la nivelul partidului ci rămân sfinte pentru executare.


"Eu ca președinte trebuie să organizez partidul de la Dolj pentru a se prezenta și normal că o să mă duc la vot. Referendumul este aprobat, este stabilit, nu pot sa spun eu daca e nevoie sau nu. Nu este o datorie de partid, eu ca presedinte de partid am sarcina clară de a organiza referendumul." , spune Ion Cupă, deputat ALDE.

Adauga comentariu