Prim vicepreşedintel PNL, Rareș Bogdan, susţine că: "300 de oameni sunt infectați cu coronavirus la o fermă din Germania la care lucrează 500 de români"

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat la Realitatea Plus că a fost alertat luni seară de un român care lucrează în agricultură în Germania, alături de alți 300 de conaționali și 200 de alte naționalități. Potrivit lui Rareș Bogdan a declarat că românul i-a cerut ajutorul spunându-i că 300 dintre muncitori sunt infectați cu coronavirus și nu primesc asistență.

"Am primit un telefon în urmă cu câteva minute de la un român plecat la muncă în Germania, la o fermă din Pforsheim, lângă Stuttgart. La acea fermă, potrivit românului care m-a sunat lucrează 700 de de oameni dintre care 500 sunt români. Omul era foarte speriat și spunea că 300 dintre muncitori sunt infectați cu coronavirus și că nimeni nu-i ajută, nimeni nu-i bagă în seamă", a declarat europarlamentarul.

Românii afalaţi la muncă în Germania practic nu beneficiază de nici un fel de protecţie din partea statului român. Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, până acum a găsit de cuviinţă doar să-i atenţioneze pe "pălmaşii" români, printr-o scrisoare publică, că "Părăsirea fermelor poate avea consecințe penale". Şi cu asta s-a cam terminat "comunicare" ambasadorială - ori, până la declaraţia de aseară a prim vicepreşedintelui PNL, noi nu am mai auzit nici o veste pozitivă despre românii plecaţi la muncă în Germania. Pozitivi sunt doar cei declaraţi aşa de la infectarea cu COVID-19. Negativ este modul în care îşi tratează Guvernul cetăţenii.

 

Adauga comentariu