Primăria Calafat funcționează pe avarii. Disputele politice țin bugetul neaprobat, funcționarii nu își vor lua salariul pe aprilie, iar proiectele de investiții sunt blocate

Situație critică la Primăria Calafat. Disputele politice între Consiliul Local și primar lasă orașul fără bani. În acest moment, instituția funcționează la limita supraviețuirii. Banii pe care Primăria îi colectează din taxe și impozite nu ajung nici măcar pentru achitarea salariilor, nu mai vorbim de investiții.


Primarul, al cărui partid nu mai deține majoritate în Consiliul Local, spune că este sabotat prin diferite Hotărâri de consilierii care formează în aceast moment majoritatea. 


"Nu avem buget pentru că în momentul de față PSD-ul nu mai are majoritate. S-a făcut o nouă alianță ALDE cu PNL și au venit cu niște propuneri din astea incredibile, cum ar fi reducerea personalului cu 60 %. Așa ceva nu se poate pentru că aș rămâne cu 20 de funcționari în toată primăria. Ei refuză să vină la ședințe, se leagă că fondul de ședințe este foarte mare. Vor să mă saboteze, să blocheze activitatea în instituție", a declarat Lucian Ciobanu, primar Calafat.


De cealaltă parte, consilierii majoritari spun că fondul de salarii este mult prea mare și în aceste sens cea mai recentă Hotărâre, formulată de ei și declarată nelegală de prefect, a fost concedierea a 60% din angajați. Mai mult decât atât, aceștia susțin că banii ar trebui să meargă spre invesștiții nu spre achitarea salariilor mult prea mari.


 "Azi nu s-au prezentat din nou la ședință, acum trebuie să stabilim un nou termen să ne întâlnim să votăm bugetul. Funcționăm pe avarie, nu avem bani de salarii pe aprilie, nu avem bani pentru proiectele aflate în derulare. Nu știu ce o să facem", a mai adaugat edilul sef.


Situația tensionată din interiorul Primăriei Calafat persistă de ceva timp. În timp ce primarul se ceartă cu consilierii, orașul pierde bani.

Adauga comentariu