Primăria Craiova caută ”salvamari” pentru intervenții rapide la inundațiile din oraș

”Baywatch” oltenesc cu motopompe și vidanje! După necazurile pricinuite de ploile din luna iunie, când aproape tot orașul a fost sub apă, municipalitatea craioveană vrea să se înzestreze cu servicii de intervenții la inundații. Adică atunci când plouă peste măsură, echipaje dedicate și special plătite de primărie să intervină ca să degajeze străzile ”în timp optim”. Cum motivează administrația nevoia acestor servicii. Foarte simplu: ”in municipiul Craiova există zone joase, fără sistem de canalizare”, după cum se scrie în Caietul de sarcini întocmit pentru achiziția acestor servicii. 

Ca să facă față eventualelor episoade de ploaie sau topire a zăpezii, primăria le cere firmelor interesate să asigure între 3 și 10 motopompe, între 3 și 10 autovidanje și același număr de utilaje tip WOMA. Fiecare dintre acestea trebuie să fie deservite de câte doi specialiști. Totodată, este nevoie și de un autovehicul pentru transportul motopompelor, dar și de asigurarea unui vehicol ”pentru transport personal de intervenție rapidă”, conform cerințelor menționate în documente.

Pentru toate utilajele trebuie asigurat personal de specialitate, iar prezența personalului de deservire este necesară în regim permanent, ”până la eliminarea completă a urmărilor inundațiilor”. Ca să nu aibă parte de alte suprize neplăcute, Primăria Craiova cere expres ca ”alimentarea cu carburant să fie asigurată direct la locurile de intervenție”.

Autoritatea locală a făcut și o estimare a orelor pe care fiecare dintre utilaje le va ”munci” pe parcursul acestui an. Astfel, în dreptul autovidanjelor sunt trecute 1228,46 ore, motopompă 213,40 ore, Womă - 88, autoutilitară - 122 ore. În tabelul cu estimările apare o inadvertență. La Capitolul Specificații tehnice și cerințe se arată că este nevoie de 3-10 utilaje tip Womă, iar în tabelul estimărilor între 2 și 4.

Durata contractului va fi pană la data de 31.12.2021. Valoarea estimată a contractului serviciilor de evacuare a apelor reziduale este de 84.018,85 lei. Plata se va face pe intervenție, în termen de 30 de zile de la recepţia serviciilor prestate şi înregistrarea facturii.

Pentru a preintimpina evenimentele nedorite cauzate de fenomenele meteorologice neprevazute (ploi abundente, topiri excesive ale zapezii, etc.) si tinand cont ca in municipiul Craiova exista zone joase fara sistem de canalizare, expuse inundatiilor este necesara achizitia de servicii pentru interventie in caz de inundatii. Prestarea acestor servicii trebuie sa se faca in timp optim, folosind mijloace tehnice cu randament ridicat, deservite de personal calificat pentru indepartarea rapida a efectelor inundatiilor”, se arată în Caietul de sarcini.

Azi este ultima zi de depunere a ofertelor, iar achiziția se face fără licitație, prin cumpărare directă. Câștigătoarea va fi desemnată oferta cu prețul cel mai scăzut.

Adauga comentariu