Primăria Craiova a plătit amenda pentru polei aplicată de lucrătorii IPJ Dolj pe 12 ianuarie

Municipalitatea craioveană nu a contestat procesul verbal întocmit de polițiști pe 12 ianuarie 2022, prin care a fost sancționată contravențional fiindcă, în calitate de administrator al drumurilor publice din oraș, nu le-a întreținut corespunzător. Amenda, în cuantum de 7.250 de lei, a fost achitată, conform reprezentanților Primăriei Craiova, la jumătate din minimul prevăzut de lege, respectiv 1.522,5 lei, conform legislației în vigoare. 

Reamintim că străzile din oraș au fost acoperite de o peliculă de polei, în dimineața zilei de 12 ianuarie a.c.. Primarul Craiovei și reprezentanții SC Salubritate au precizat atunci că avertizarea meteo cu privire la formarea poleiului a venit prea târziu de la ISU Dolj, iar cantitățile de material antiderapant împrăștiate în noaptea respectivă au fost insuficiente pentru prevenirea formării lui. 

Olguța Vasilescu i-a scris și ministrului MAI, acuzând ISU de proastă colaborare interinstituțională, motiv pentru care municipalitatea ar fi primit și amenda de la IPJ Dolj. La o săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj a precizat presei că au fost, într-adevăr, probleme în diseminarea informației și că s-au luat măsuri pentru o mai bună operativitate

Adauga comentariu