Primăria Craiova s-a apucat de clipuri video, ca să-și promoveze realizările (VIDEO)

Ca să împace și capra și varza, capra fiind presa și varza - craiovenii (ori invers!), Primăria Craiova, s-a grăbit (vorba vine) să trimită, cu tot tacâmul - fotografii, videoclip și comunicat - cu renovarea unui imobil al Școlii Gimnazile „Mircea Eliade”. Bineînțeles, asta după ce primarul Olguța Vasilescu postase deja pe pagina de Facebook a domniei sale toate informațiile. Pentru că, așa cum am mai scris și ne-au mai scris, reprezentanții Primăriei Craiova ne-au precizat clar și scurt că pagina respectivă e sursa oficială de informare.

Cu materialul clientului nu mai e loc de alte întrebări (așa consideră ori, mai degrabă, vrea primăria), iar presa, probabil, ar trebui să se consideră fericită și privilegiată pentru serviciile municipalității. Dar nu Olguța Vasilescu a invetat roata la căruță, ci încă de pe vremea predecesorului Genoiu, primăria începuse promovarea de maniera asta. Ce e drept, pandemia le-a dat prilejul celor responsabili, iar jurnaliștii au îmbrățișat ideea, ca diversele evenimente să fie expuse în comunicate, fotografii și filmări de-a gata, iar jurnaliștii să fie anunțați, uneori, și după ce se consumaseră deja. Iar Olguței Vasilescu, căreia oricum îi place să dețină controlul, pare că îi place ideea și, la rându-i, o perpetuează. Și cum reprezentanților municipalității le este foarte greu să răspundă la întrebările ”proprii și persoanale” ale ziariștilor, fie din lipsă de timp, fiind foarte ocupați, fie din lipsă de ordin care să le permită asta, fie din alte motive pe care nu le cunoaștem, ne oferă răspunsuri selectiv, la ce și-ar dori ei să fie întrebați. 

Ne așteptăm ca autoritatea locală să-și facă, în curând, televiziune, radio și ziar, unde să-și anunțe realizările fără alte adnotări. Și, eventual, ceilalți să se uite printre ”gard”. 

Că școala a beneficiat de reabilitare completă e de lăudat. Deși, fie vorba între noi, într-o lume normală, ar fi un lucru firesc. Dar la noi nimic nu e...

Adauga comentariu