Primăria Craiova trebuie să plătească daune de 100 de lei în fiecare zi unei familii de craioveni. Instituția a ignorat timp de doi ani o decizie judecătorească definitivă, iar acum este bună de plată

Strada Fochistului figurează dintotdeauna ca stradă a Craiovei. În realitate, este vorba de o alee îngustă ocupată pe jumătate de garduri și anexe amplasate abuziv de un proprietar din zonă. De ani de zile, suprafața îngrădită este un adevărat focar de infecție care îi deranjează pe locuitorii.

Mult mai deranjați sunt însă de faptul că accesul la utilități este imposibil din cauza gardurilor amplasate fără drept. În interior se observă două guri de canalizare, dar și un stâlp care iese prin acoperișul anexei. 

Pentru că nu au acces la utilități și pentru că strada este impracticabilă, o familie care locuiește aici a făcut o acțiune în instanță încă din 2013, iar judecătorii le-au dat dreptate printr-o hotărâre rămasă definitivă în 2016.

 

Chiar dacă Judecătoria Craiova le-a dat dreptate și a impus Primăriei Craiova să ia măsuri pentru eliberarea străzii, amplasamentul anexelor ilegale a rămas neclintit până în prezent. 

“Nu se poate să nu poți intra cu mașina pe stradă, să nu poți avea acces la utilități. Ce se întâmplă dacă avem o problemă cu curentul? Echipele de intervenție nici nu ar putea să aibă acces la stâlp.”, explică Ion Andrei, craioveanul care a câștigat în instanță eliberarea străzii.

 

Anul acesta, omul a făcut o nouă acțiune în instanță prin care a cerut punerea în aplicare a primei decizii rămasă definitivă în 2016. Și de această dată, familia Andrei a câștigat.

Astfel, Primăria Craiova este obligată să achite câte 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere în punerea în aplicare a deciziei de eliberare a străzii. Până în acest moment, datoria se ridică deja la aproximativ 4.500 de lei și crește cu fiecare zi. Chiar dacă hotărârea instanței nu este definitivă, reprezentanții Primăriei au fost puși în alertă și au demarat procedurile de eliberare a străzii Fochistului.

“S-au demarat procedurile pentru punerea în practică a hotărârii instanței, în speță, a fost notificat proprietarul.”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

În plus, juriștii Primăriei au contestat decizia judecătorilor care obligă instituția la plata unor daune. Indiferent dacă vor avea sau nu o decizie definitivă a deciziei de despăgubire, familia Andrei va obține eliberarea străzii după mai bine de cinci ani de luptă în instanță. 
 

 

 

 

Comentarii

Maria

23.11.2018 14:39

Nu inteleg de ce cineva isi doreste sa tina inchisa o strada pentru a depozita mizerii!!!Primaria plateste daune, ca doar nu da primarul din buzunar...

Adauga comentariu